LYS sonuçları 2016 bugün açıklanacak

Güncelleme Tarihi:

LYS sonuçları 2016 bugün açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 09:00

LYS sonuçları vaktinde açıklanmayacak iddialarına ÖSYM'den açıklama geldi. Darbe girişimi nedeniyle daha sonraki bir tarihte duyurulacağı iddia edilen LYS sonuçları bugün açıklanacak. Adaylar, LYS sınav sonucunu sonuc.osym.gov.tr'den öğrenebilecek.

Haberin Devamı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre, Lisans Yerleştirme Sınav (LYS) sonuçları bugün açıklanacak. LYS tercihleri 26 Temmuz-2 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılabilecek...


LYS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Tercih süresi, 26 Temmuz-2 Ağustos 2016 tarihleri arasında olacak. Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklayınız.

LYS SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

LYS’de 180 ve üzeri puan alanlar, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını ve ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir (Bkz. Tablo 1F ve Şekil 6).
LYS’de 150 ve üzeri puanı olan adaylar; sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları, açık öğretim programları ve YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları bulunacak. Bu adayların LYS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yok.

Haberin Devamı

SONUÇ BELGESİNDE ŞU BİLGİLER YER ALACAK?

LYS testlerindeki doğru ve yanlış cevap sayısı
YGS puanları ve başarı sıraları
LYS puanları ve başarı sıraları
Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)
Yerleştirme puanları ve başarı sıraları 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!