LYS sonuçları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

LYS sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2016 12:17

Binlerce adayın iyi bir üniversiteye girebilmek için heyecanla beklediği Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS), sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçlarını ÖSYM’nin internet sitesinden (https://sonuc.osym.gov.tr) ya da ÖSYM Mobil cihazlarından öğrenebilecek.

Haberin Devamı

18-19 ve 25-26 Haziran’da yapılan LYS'nin sonuçları, ÖSYM'nin internet adresi üzerinden açıklandı. Adaylar, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sınav sonuç belgelerine ulaşabilir. Ayrıca ÖSYM Mobil cihazlarından da sonuçlarını görebilecekler. YGS sonrası herhangi bir LYS'ye girmeye hak kazanan aday sayısı, 1 milyon 600 bin 31 oldu.

İKİ SORU İPTAL EDİLDİ

ÖSYM’den yapılana duyuruda, LYS’deki bazı testlerde yer alan iki sorunun iptal edilmesine karar verildiği de bildirildi. Bu sorular, en az bir cevabı bulunan bütün adaylar için doğru kabul edildi. Ayrıca LYS-2 Kimya Testi ve LYS-5 Fransızca Testi’ndeki birer sorunun da cevabının değiştirildiği açıklandı. Duyuruda şöyle denildi:

“ÖSYM Yönetim Kurulu’nca; 18 Haziran 2016 tarihinde yapılan LYS-4 Felsefe Grubu Testi’nin Temel Soru Kitapçığı’nda yer alan 19’uncu sorusunun, mantık dersi öğretim programının ‘Tanım ve Tanımlanamazlar’ ile ilgili 16’ncı kazanımı doğrultusunda hazırlanmış olup soruda bilimsel hata bulunmamasına rağmen mevcut ders kitabında tanımlanamaz üç gruptan sadece ikisi hakkında bilgi verilmesi sebebiyle iptal edilmesine,

Haberin Devamı

25 Haziran 2016 tarihinde yapılan LYS-2 Kimya Testi’nin Temel Soru Kitapçığı’nda yer alan 3’üncü sorunun ‘B’ olarak girilmiş cevabının ‘E’ olarak düzeltilmesine,

25 Haziran 2016 tarihinde yapılan LYS-5 Fransızca Testi’nin Temel Soru Kitapçığı’nda yer alan 33’üncü sorunun ‘C’ olarak girilmiş cevabının ‘B’ olarak düzeltilmesine,

26 Haziran 2016 tarihinde yapılan Türk Dili ve Edebiyat Testi’nin Temel Soru Kitapçığı’nda yer alan 9’uncu sorunun iptal edilmesine

karar verilmiştir. 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu’nun 4.6.1. LYS Puanları Nasıl Hesaplanacaktır? maddesinde yer alan hüküm gereği; Türk Dili ve Edebiyat Testi ile Felsefe Testinde en az bir cevabı bulunan tüm adayların bu soruları doğru cevapladıkları kabul edilerek değerlendirme işlemi yapılmıştır.”

KOPYA ÇEKEN 8 ADAY HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

ÖSYM, LYS 2016 sonuçları ile birlikte bazı sayısal verileri de paylaştı. Tüm oturumlarda 292 kişinin sınavı geçersiz sayıldı. LYS 1’de 833 bin 231, LYS 2’de 434 bin 962, LYS 3’te 809 bin 342, LYS 4’te 488 bin 918 ve LYS 5’te ise 90 bin 969 adayın sınavı ise geçerli sayıldı.

Haberin Devamı

ÖSYM’den yapılan duyuruda, kopya çeken 8 aday hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Duyuruda, “Kopya çeken 8 aday ise 6114 sayılı yasanın 10. maddesi 5. fıkrası gereğince bu sınavın yapıldığı tarihten itibaren 2 yıl süre ile Başkanlığımız tarafından yapılan hiçbir sınava başvurusunun kabul edilmemesi ve sınavlara girememesine karar verilmiştir. Bu adayların fiilleri 6114 sayılı kanunun 10. maddesi 3.(c) bendi gereğince suç teşkil ettiğinden  1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmak üzere savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur” denildi.

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI EN BAŞARILI TEST OLDU

ÖSYM, LYS 2016’daki derslerdeki ortalama netlerle ilgili sayısal istatistiklere de yer verdi. Matematik’te 10.38,  Geometri’de 4.58, Fizikte 5,48, Türk Dili ve Edebiyatı’nda ise 27.58’lik net ortalaması yakalandı. Tüm LYS testleri içerisinde en yüksek başarı Türk Dili ve Edebiyatı’nda görüldü.

Haberin Devamı

TERCİHLER 26 TEMMUZ-2 AĞUSTOS’TA

Sonuçların ÖSYM’nin internet adresi üzerinden açıklanmasının ardından tercih işlemleri 26 Temmuz-2 Ağustos arasında yapılacak. Adaylara bu yıl 24 tercih hakkı tanındı. Sınav sonuç belgesinde; LYS testlerindeki doğru ve yanlış cevap sayısı, YGS-LYS puanları ve başarı sıraları, Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP), yerleştirme puanları ve başarı sıraları ile ilgili bilgilere yer veriliyor.

LYS sonuçları açıklandı

LYS sonuçları açıklandı

LYS sonuçları açıklandı

LYS sonuçları açıklandı

LYS sonuçları açıklandı

Haberin Devamı

LYS sonuçları açıklandı

LYS sonuçları açıklandı







 

2016-LYS Sonuçları

2016-LYS Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!