LYS şampiyonlarına burs verecek

Güncelleme Tarihi:

LYS şampiyonlarına burs verecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 12:53

Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrenci Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları ve yerleştirme puanlarının açıklanmasını heyecanla beklerken, onlar kadar heyecanlı bir bekleyişte üniversitelerde sürüyor. Adaylar iyi bir üniversiteye yerleşme hayali kurarken, üniversiteler de üstün başarılı öğrencilerin çekim merkezi olabilmek için kıyasıya yarışıyor.

Haberin Devamı

LYS’den yüksek puan almış öğrencilerin kendi üniversitelerini tercih etmesi için vakıf üniversiteleri tarafından başlatılan bu yarışın içine devlet üniversiteleri de girdi.

Kökleri Sultan II. Abdülhamid Han'ın kurduğu Mekteb-İ Tıbbiye-İ Şahane’ye uzanan ve Sağlık eğitimi alanında Türkiye'nin en prestijli devlet üniversiteleri arasında gösterilen Sağlık Bilimleri Üniversitesi, kendilerini tercih edecek üstün başarılı öğrencilere Sağlık Bilimleri Haydarpaşa Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (SAHADER) aracılığıyla cazip burs fırsatları sunacağını duyurdu.

SAHADER Başkanı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“SAHADER yönetimi olarak; LYS puan sıralamasında Türkiye genelinde ilk 100’e giren ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni tercih ederek kesin kayıt yaptıran öğrencilere aylık 3000 lira üstün başarı bursu;

AYLIK 2 BİN LİRA BURS

Haberin Devamı

LYS puan sıralamasında Türkiye genelinde 101-500’e giren ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni tercih ederek kesin kayıt yaptıran öğrencilere aylık 2000 lira üstün başarı bursu;
LYS puan sıralamasında Türkiye genelinde 501-1000’e giren ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ni tercih ederek kesin kayıt yaptıran öğrencilere aylık 1000 lira üstün başarı bursu; verme kararı aldık.  

Üstün başarı bursunu almaya hak kazanan öğrencilerimizin akademik başarıları devam ettiği sürece ve öğrencilikleri süresince vermeye devam edeceğiz.”

 

 

BAKMADAN GEÇME!