LYS-2’de öğrencileri kimya zorladı

Güncelleme Tarihi:

LYS-2’de öğrencileri kimya zorladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2016 13:34

İyi bir üniversiteye girmek için aylardır çalışan öğrenciler, Lisans Yerleştirme Sınavları’nın üçüncü oturumuna katıldı. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu’nda LYS-2’ye (Fen Bilimleri) katılan adaylar, biyolojiyi kolay bulurken, özellikle organik kimya sorularında zorlandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi’nde LYS-2’ye (Fen Bilimleri) giren öğrenciler, genel olarak sınavı 2015’e göre daha kolay bulduklarını söyledi. Adayların bazıları kimyanın bu yıl en zorlayıcı bölüm olduğunu dile getirirken, diğerleri biyolojiyi kolay bulduklarını belirtti. İşte sınavdan çıkan öğrencilerden LYS-2 yorumları:

LYS-2’de öğrencileri kimya zorladı

Beril Babayiğit: 
Sayısalcıyım. Sınav orta düzeydeydi. Çok zor ya da kolay diyemem. Yani geçen yıllarda ÖSYM’nin daha zor sınavları da oldu. Geçen yıla göre biyoloji daha zor, fizik daha kolay ve kimya ise aynı düzeydeydi. Organik kimya soruları beni oldukça zorladı.

LYS-2’de öğrencileri kimya zorladı

Ayça Karagün: 
Bu sınav matematiğe göre daha iyiydi. Fiziğin geçen yıla göre daha kolay olduğunu söyleyebilirim. Kimyanın geneli için kolay diyemem çünkü zor sorular da vardı. Organik kimya soruları diğerlerine göre daha zorlayıcıydı.

Haberin Devamı

LYS-2’de öğrencileri kimya zorladı

Nergis Soğukçeşme: 
Sayısalcıyım. Sorular geçen yıla göre daha kolaydı. Fizik biraz daha yoruma dayalıydı. Biyoloji de oldukça kolaydı. Kimyanın ise daha zor olduğunu söyleyebilirim. Beklediğimden çok daha iyi geçti.

LYS-2’de öğrencileri kimya zorladı

Egecan Özgür: 
Sınav genel olarak bilgi ağırlıklıydı. Çok fazla işleme dayalı soru yoktu. Çok çalışmayan biri bile sınavdan iyi bir sonuç alabilir. Bu yıl kimyanın en zor bölüm olduğunu düşünüyorum. Aslında sınav her üç derste de geçen seneye göre daha kolaydı. Sorularda bir hata olduğunu düşünmüyorum.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!