LYS 2017 hakkında merak edilenleri sorularını uzmana sor

Güncelleme Tarihi:

LYS 2017 hakkında merak edilenleri sorularını uzmana sor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 09:55

LYS sonuçları açıklandı. Haziran'da yapılan LYS-4 (Sosyal Bilimler), LYS-1 (Matematik), LYS-2 (Fen bilimleri) ve LYS-5' (Yabancı Dil) ve LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) ile birlikte sınav temposu geride bırakan adaylar yerleştirme sonuçlarını öğrendi. Şimdi sırada tercihler var. Almış olduğunuz LYS puanınızla hangi üniversitelerin hangi bölümlerine girebileceğinizi ve diğer merak ettiğiniz konuları 'Uzmana Sor'abilirsiniz.

Haberin Devamı

Beş oturumda yapılan, üniversite maratonunun ikinci adımı olan LYS'nin sonuçları açıklandı. 10 Haziran'da LYS-4 (Sosyal Bilimler), 11 Haziran'da LYS-1 (Matematik), 17 Haziran'da LYS-2 (Fen Bilimleri) ve LYS-5 (Yabancı Dil) yapılmıştı. 18 Haziran’da ise LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) düzenlenerek, maraton sona ermişti. Şimdi sırada tercih dönemi var.

Üniversite tercihleri 18-26 Temmuz'da

ÖSYM, 12 Temmuz'da 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu yayımladı. 2017-ÖSYS tercih işlemleri,18 Temmuz 2017'da başlayacak ve 26 Temmuz'da sona erecektir. Adaylar tercihlerini,18 -26 Temmuz 2017 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklar.Tercih işlemleri, 26 Temmuz tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

Haberin Devamı

2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu

Tüm bu süreçte Hürriyet Gazetesi ve Okan Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan Uzmana Sor adayların yanında olacak. Üniversite adayları, 'en fazla kaç tercih hakkı var?, 'puan türü değişen bölümler hangileri?' hangi üniversitelerin hangi bölümlerine girebilecekler gibi akıllarına takılan tüm soruları, Uzmana Sor uygulaması sayesinde rehber öğretmenlere danışarak, 24 saat online cevap alabilecek.

UZMANA SOR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!