Lyon üst üste 7. kez şampiyon

Güncelleme Tarihi:

Lyon üst üste 7. kez şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2008 00:00

Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Olympique Lyon dominasyonu sürüyor.

Dün oynanan 38. ve son hafta maçında Auxerre'i deplasmanda 3-1 deviren Lyon, şampiyonluk yarışı verdiği Bordeaux'nun 4 puan önünde zafere ulaştı. Auxerre karşısında Fred, Karim Benzema ve Kallström'ün attığı gollerle 3 puana ulaşan Lyon, sezonu 79 puanda tamamladı.

Böylece Ligue 1'ı üst üste 7. kez şampiyon kapatan Lyon, geçilmezliğini sürdürmüş oldu. 2001-2002 sezonundan bu yana kesintisiz şampiyonluk maratonunu sürdüren Lyon ekibi, 7 yıllık serisinden önce hiç şampiyonluk elde edememişti. 7 yıllık süreç içerisinde tam 4 kez teknik direktör değiştiren Olympique Lyon Başkanı Jean-Michel Aulas, daha önce Jacques Santini, Paul Le Guen ve Gerard Houllier'yle çalışmıştı. Aulas'ın, bugünkü teknik direktör Alain Perrin'le de kısa süre içerisinde yollarını ayırması bekleniyor.

PSG KURTULDU, LENS DÜŞTÜ

Tarihinin en kötü sezonunu yaşayan Paris St-Germain ise, son haftalarda üst üste topladığı puanların ardından son maçında A milli takım oyuncusu Mevlüt Erdinç'in de formasını giydiği Sochaux'yu deplasmanda 2-1 yenerek ligde tutunmayı başardı. Fransa'da ligden düşmesi geçtiğimiz haftalarda kesinleşen Strasbourg ve Metz'in ardından küme düşen son takımsa, Bordeuax'yla kendi sahasında 2-2 berabere Lens oldu. Bordeaux takımıysa sezonu ikinci sırada kapatarak şampiyonluğu kaçırmış oldu. Bordeaux, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek.

GERETS'Lİ MARSİLYA DEVLER LİGİ'NDE

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Eric Gerets'in çalıştırdığı Olympique Marsilya'ysa ligin son haftasında Şampiyonlar Ligi sevinci yaşadı. Sahasında ağırladığı Strasbourg'u son dakikalarda bulduğu golle 4-3 yenen Marsilya, haftaya kendisine göre bir üst basamakta giren Nancy'nin iç sahada Rennes'e 3-2 yenilmesinden yararlanarak üçüncülüğe yükseldi. Olympique Marsilya böylece önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansı elde ederken, bu ekibi sezon ortasında 17. sıradayken ele alan Gerets de Marsilya'yı 14 sıra yukarı taşıyarak büyük bir başarı elde etmiş oldu.

BENZEMA GOL KRALI

Fransa Ligi'nde gol krallığı yarışınıysa, bu sezon Avrupa'nın dev ekiplerinin transfer listesine giren Olympique Lyon'lu Karim Benzema kazandı. Bu akşam buduğu sayının ardından sezonu 20 golle kapatan genç golcüyü, 18 gol bulan Olympique Marsilya oyuncusu Mamadou Niang izledi.

Ligue 1'da 38. ve son hafta karşılaşmalarının sonuçları şöyle:

Auxerre 1-3 Lyon

Lens 2-2 Bordeaux

Lorient 1-1 Lille

Marseille 4-3 Strasbourg

Metz 4-3 Le Mans

Nancy 3-3 Rennes

Nice 3-1 Caen

St-Etienne 4-0 Monaco

Sochaux 1-2 Paris SG

Toulouse 2-1 Valenciennes

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!