Lütfen telefonlarıma çıksın

Güncelleme Tarihi:

Lütfen telefonlarıma çıksın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2011 13:05

Ünlü İngiliz yazar Alain de Botton, katıldığı İnsan kaynakları konferansı ve 15 Şubat Salı günü İKSV Salon’da gerçekleşen söyleşini ardından, dün İstanbul’daki son gününde gazetecilerle bir aradaydı. Botton, İstanbul deneyimini ve yeni projelerini anlattı...

Haberin Devamı

BURADA ERKEKLER NE YAPIYOR

“İngiltere’deki düzenden sonra, İstanbul’u çok enerjik buldum. Sürekli bir hareket var, tam bir kaos içinde! Okuyucular da oldukça kişisel. İngiletere’deki söyleşilerimde, genelde benimle ve kitaplarımla ilgili sorular gelir. Buradaysa özellikle kadınlardan, “Erkek arkadaşım bana şöyle dedi, onu terk etmeli miyim?” ya da “Bugün çok mutsuzum, ne yapmalıyım?” gibi sorular geldi. Zaten katılımcıların çoğu kadındı, burada erkekler ne yapıyor diye merak ettim...”

DİNDEN UZAK HAYATLARI İNCELİYORUM

“Türkiye’de 2011 Ekim’inde çıkacak kitabım ‘Ateistler için Din’de, Hristiyanlık, Musevilik ve Budizmi inceliyorum. Bu bir dinler tarihi kitabı olmayacak; daha çok dinle laik dünyanın ilişkilerini irdeliyorum. Dinden uzak hayatlarda dinin getirdiği kültür ve ahlakın eksik olduğunu düşünüyorum. Kitapta İslam’a yer vermedim çünkü bir yabancı gözüyle İslam’la ilgili değerlendirilmeler yapılınca yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Zaten dinle ilgili söyleyeceğim ne varsa, din adı vermeden, ‘din’ kelimesiyle vurguluyorum.”

Haberin Devamı

LÜTFEN TELEFONLARIMA ÇIKSIN

“Bundan sonraki projem, dünyanın çeşitli kurumlarına yazarları yerleştirip, o kurumların işleyişlerini yazarların deneyimleriyle anlatmak. Bu kapsamda Orhan Pamuk’la çalışmayı çok istiyorum ama kendisine bir türlü ulaşamıyorum! Eğer onun dostu bir tanıdığınız varsa lütfen şu mesajı iletin; Alan de Botton deli değil, lütfen telefonlarıma çıksın ve projede yer alsın!”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!