"Lütfen ölmeyin"

Güncelleme Tarihi:

Lütfen ölmeyin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2016 12:40

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü İzmir'de, Yunan adalarına kaçak geçişleri önlemek için mültecilerin yoğun olduğu bölgelerde billboardlara astığı afişlerde 'Lütfen kendiniz ve ailenizin hayatını tehlikeye atmayınız' çağrısı yaptı.

Haberin Devamı



Ege Denizi son yıllarda yüzlerce mülteci için son durak oldu. Yeni hayat umuduyla hurda tekneler, küçücük botlarla denize açılanlar Ege'nin mavi sularında can verdi. AB ile 20 Mart'tan geçerli olmak üzere imzalanan geri kabul anlaşması bu akını büyük ölçüde durdurdu. Resmi kurumlar da bu konuda farkındalık yaratmak için mültecilerin yoğun olduğu bölgelerde Türkçe ve Arapça afişler astırdı.

İzmir'de mültecilerin geçici durağı Basmane'deki billboard'larda İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü imzalı, Türkçe ve Arapça, "Düzenli geçişler sırasında pek çok kişi kandırılmakta veya şiddete maruz kalmaktadır. Çok fazla kişiyle birlikte botlara binmeye zorlanarak kendilerini ve ailelerini tehlikeye atmaktadır. Lütfen kendiniz ve ailenizin hayatını tehlikeye atmayınız. 175'i arayabilirsiniz" yazısı dikkat çekiyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!