Lütfen Başkan

Güncelleme Tarihi:

Lütfen Başkan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 1998 00:00

Sanlı KAPTAN
Haberin Devamı

Beşiktaş transfer haberleriyle çalkalanıyor. Toshack harıl harıl futbolcu arıyor. Bir kesim diyor ki, ‘‘Sezonun tam ortasında bu tür girişimlerde bulunulur mu? Takım etkilenir, oyuncuların performansı düşer.’’ Aman efendim, acı patlıcanı kırağı çalar mı? Masal anlatmayı bırakalım. Zaten olan olmuş. Performans düşeceği kadar düşmüş. Fazla gerilere gitmeye gerek yok. Son üç maça bakın. Maşallah Kara Kartal'ımız Antalya, Çanakkale ve Şekerspor maçlarında tam 8 puan kaybetmiş. Söyleyin bana, bundan daha kötüsü ne olur?

Yok, yok neşter şart, operasyon şart. Darılan darılır, kırılan kırılır. Giden gider, kalan kalır. Beşiktaş hiç kimsenin çiftliği değil. Hakeden oynar, etmeyen kaderine razı olur. Bazı futbolcular eleştiriden rahatsız. Rahatsız olan çıkar sahaya, kafalara vura vura yanıtını verir. Futbolcunun konuşacağı yer sahadır.

Transfer faaliyetlerinden dolayı hiç kimse Toshack'a ve yönetime kızmasın. Dünyanın her tarafında bu iş bu aylarda, hatta çok daha önce başlar. Ayrıca da Avrupalı oyuncu buna alışıktır ve bundan öyle pek fazla etkilenmez. Bu dönemde işi bitirmez, en azından araştırma yapmazsan daha sonra çürüklerle yetinmek zorunda kalırsın.

TEK TABANCA

Buraya kadar Toshack ve yönetimle beraberim. Şimdi gelelim ayrıldığım noktaya... Dünyanın hiçbir yerinde transfer tek başına teknik adama bırakılmaz. Seba yönetimlerinin bu yönde oldukça deneyimli olmaları gerekir. Az mı ağzımız yandı, az mı kazıklandık, az mı hayal kırıklığına uğradık? Bu noktaya transfer yanlışlıkları nedeniyle gelmedik mi?

Hayret, hiç ders alınmıyor. Bu kaçıncı bilmiyorum, bir kez daha yazayım. Dünyanın önde gelen kulüpleri transfer işini şöyle hallediyorlar. Her kulübün tam yetkili bir genel koordinatörü veya genel menajeri oluyor. Her kulübün 12 ay çalışan profesyonel bir transfer komitesi oluyor... Ve genel menajerin başkanlığında transfer komitesiyle, teknik direktör müşterek hareket ederek, transferi gerçekleştiriyorlar. Bu iş böyle oluyor. Büyük düşünen, çağdaş kafa yapısına sahip kulüpler böyle yapıyor. Ne yazık ki biz yıllardır bunu anlatamıyoruz. Toshack tek başına kılıç sallıyor. Tek adama böylesine nasıl güvenirsiniz, nasıl inanırsınız? Adamın yaptıklarından Serdar Bilgili dışında kimsenin haberi yok. Curciç ülkemize geliyor, başkan bilmiyor. Galli hoca takımı bırakıp, Avrupa'da kapı kapı dolaşıyor,kimse sesini çıkarmıyor. Doğrusu görülmemiş işler. Tam bir skandal.

Sevgili Süleyman Abi, lütfen en kısa sürede, hiç değilse profesyonel bir transfer komitesi oluşturun. Toshack'a bu komiteyle birlikte çalışma zorunluluğu getirin. Eğer bu kez de böyle bir uygulamada bulunmazsanız, Beşiktaşlı bunu hem unutmaz, hem de affetmez. Lütfen sayın başkanım, artık hata yapılmasına izin vermeyin.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!