Lüleburgaz'dan Silikon Vadisi'ne

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgazdan Silikon Vadisine
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 13:13

Lüleburgaz'dan Silikon Vadisi'ne

Haberin Devamı

 

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-TRAKYA Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen 'Yeni İşim Girişim' programı kapsamında bilişimden, sağlığa kadar farklı alanlarda birçok yenilikçi uygulamaya yer veren projeler Silikon Vadisi'ne gitmek için kıyasıya yarıştı. 

Yarışın içinde Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi'ndeki (LYKA) eğitimlerden ve kuluçka merkezinden yararlanan iki proje ekibi de yer aldı. TR Cari isimli projesiyle Lüleburgaz'dan katılarak birinci olan Erdem Hilmi Küçükköse, Akıllı Tarım isimli projesiyle Hayrabolu'dan Bahri Kırbıyık Diyabi isimli projesiyle Edirne'den Mücahit Dalyan ilk üçe girerek Silikon Vadisi'ne gitmeye hak kazandı  Yarışmada Lüleburgaz'dan katılan ve ilk 10'a girip altıncı olmayı başaran Burak Patır, Kaan Köse ve Ünal Özyurt da projelerini anlattı.
Trakya Kalkınma Ajansı ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından başlatılan 'Yeni İşim Girişim Programı' 2018 finali Kırklareli Eski Rektörlük Binası Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Özgür Özgencer'in moderatörlüğünü üstlendiği 'Demo Day' etkinliğine Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Vali Yardımcısı Tahir Demir, Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, il protokolü, davetliler ve öğrenciler  katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!