Lüleburgaz'da kene uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgazda kene uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 11:18

Lüleburgaz'da kene uyarısı

Haberin Devamı

 

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz İlçesi Toplum Sağlı Merkezi Başkanı Dr. A. Önder Porsuk, kene ısırmalarına karşı vatandaşları uyardı.
Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. A. Önder Porsuk, kene ısırmasının Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olabileceğini belirterek, bu durumla karşılaşan vatandaşların en yakın sağlık kuruluşuna başvurmasını istedi.Porsuk, "İlk kez 2003 yılında teşhis edilen KKKA hastalığı sebebi ile bugüne dek 440 kişi hayatını kaybetti. Hastalığa karşı vatandaşlarımızın dikkatli olmaları gerekiyor. Kenenin elle çıkarılmaya çalışılması ölümcül sonuçlara yol açabilir. İnsanlar bu tür durumlarda panik yapmamalı, en yakın sağlık kuruluşuna giderek tedavi olmalı" dedi.
Dr. Porsuk hastalığın belirtileri konusunda ise, ""Hastalığın bulaştığı kişilerde baş ağrısı, kol ve bacaklarda, sırtta ağrı, halsizlik, kırgınlık, iştahsızlık, bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal ve ateş görülebilir. Bunlara ilaveten, gözde kızarıklık, vücutta küçük kanamalar ve akciğer, karaciğer ve böbrek fonksiyonları da bozulabilir. Tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar, veterinerler, kasaplar, mezbaha çalışanları, sağlık personeli, kamp ve piknik yapanlar, askerler ve korunmasız olarak yeşil alanda bulunanlar risk altındadır" ifadelerini kullandı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!