Lüleburgaz’da girişimcilik haftası başladı

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgaz’da girişimcilik haftası başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2017 11:07

Lüleburgaz’da girişimcilik haftası başladı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz İlçesi'nde girişimcilik haftası başladı.

Global Girişimcilik Haftası açılış programı, E-Ticaret Çağı Genel Yayın Yönetmeni Ümit Öncel’in moderatörlüğünde, English Ninjas Kurucusu Ali Servet Eyüpoğlu’nun ’21. Yüzyılda Girişimcilik’ başlıklı sunumuyla başladı. E-Ticaret Çağı Genel Yayın Yönetmeni Ümit Öncel açılış konuşmasında, "Pek çok farklı yerde bir yılda olan şey burada bir haftada olacak. 2018 İnovasyon ve Tasarım Yılı’nda da burada pek çok farklı çalışma yapılacak. Girişimcilik anlamında Lüleburgaz’ın önemli bir ekosistem olması ve cazibe merkezi haline getirilmesi için pek çok çalışma düzenlenecek. Böylece girişimciler için pek çok fırsat yaratılacak. Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde kuluçka merkezi de kurulacak. Burada geleceğin fark yaratacak girişimcileri ilk adımlarını atmış olacaklar. Hem ulusal hem global ölçekli girişimciler burada ilk adımlarını atıp büyümeye başlayacaklar. Bu yüzden hem bu hafta hem önümüzdeki yıl burada çok önemli faaliyetler gerçekleşecek” dedi.

English Ninja Kurucusu Alı Servet Eyüpoğlu Girişimcilik Haftası programında yaptığı konuşmada girişimciliğe başlamadan önce dikkat edilecek hususlara dikkat çekti. Eyüpoğlu "Burada düzenlenen etkinlikler bakış açılarının değişmesi için güzel bir şey. Lüleburgaz Belediyesini bu vizyonla hareket ettiği için tebrik ediyorum. Bu çok güzel bir şey" diyerek başladığı konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Girişimciliğe başlamadan önce kendinizi tanımalısınız. Nasıl bir yaşam beklediğinizi, tutkularınızı, sevdiğiniz ve sevmediğiniz şeyleri tanımlamanız gerekir. Gerçeklik testi yapın ve hayal mi kuruyorsunuz yoksa yapacağınız şey gerçek mi onu belirleyin. Çünkü hayalperestlik büyük bir tuzak. Kurucu ekip de çok önemli bu işlerde. Yeri gelir koli taşır, yeri gelir en önemli toplantılara katılır, yeri gelir müşteri peşinde koşar, yeri gelir sahaya iner koşturursunuz, yani her işi yapmanız gerekir. Kurulan ekipteki kişilerin, ben sadece bir iş yaparım demek gibi bir lüksü yok. Odak ve öncelikler çok önemli ve kritik bir anlam taşıyor. Başarısızlığın en büyük nedenlerinden biri yapılacak işe odaklanamamaktır. Odaklanabilen insanlar başarılı olurlar. Büyük resim ve strateji de çok önemli. Günlük işlerden dolayı büyük resmi kaçırmayın. Yaptığınız işle ilgili stratejik olarak ne yapmak gerekir onu düşünmek gerekir. Bunun için zihinleri açmak gerekir. Yeni yöntemler belirleyerek stratejinizi oluşturun"

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak da yaptığı konuşmada dünyadaki global gelişmelerle birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekerek "Global Girişimcilik Haftası etkinlikleri süresince ilgi alanları farklı olan kişileri bir araya getireceğiz. En önemlisi dünyada bu hafta kutlanırken Lüleburgaz’da da bu etkinlikler var. Mutluluğun tek formülü var, başarılı olmak. Mutlu olmak için başarılı olmak, başarılı olmak için de dünyayı yakalamak ve dünyayla birlikte hareket etmek gerektiğine inanıyoruz. Bu düşünceyle stratejik planımızı yaptık. Amaçlar ve faaliyetler oluşturduk. Bu hafta düzenlenecek etkinlikler de bu stratejik planın bir parçası. Lüleburgaz’da yaşayan çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlamak istiyoruz. Lüleburgaz’da çok güzel insan kaynağımız var. Çağdaş, iyi eğitim almış, iletişimi rahat kurabilen, demokratik ve özgür bir toplumda yaşıyoruz. Çocuklarımız iyi eğitimler alıyor. Bu kentte yetişen çocuklarımızın, burada yaşayacağı iklimi oluşturacak çalışmalar yapıyoruz. 2018 yılını İnovasyon ve Tasarım Yılı, bir yıl boyunca ve diğer yıllarda da devam edecek birçok hareketin başlangıcı olacak. Bu hafta önümüzdeki yılın bir açılışı bir anlamda. İnovasyon ve Tasarım Yılında kentle neler yapabileceğimizi test edeceğiz. Bunu başarırsak önümüzdeki yıldaki programlarımızı ona göre yapmayı, onları da başarınca gelecekte daha rahat yaşayabileceğiniz bir ortam yaratacağız. Gençlerimizle birlikte kentimizi tüm dünyanın baktığı noktaya taşıyabilmenin gerçekleşmemesi için hiçbir sebep yok. Gençlerimizin geleceğe hazır olmalarını, dünyayı yakalamalarını ve dünyayla birlikte hareket etmelerini istiyoruz.”  Açılış programının devamında 2018 İnovasyon ve Tasarım Yılı Slogan Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Etkinlik haftası boyunca, daha önceden duyurusu yapılan eğitimlere kayıt olan 300 katılımcıya, alanında uzman kişiler tarafından eğitimler verilecek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!