Lüleburgaz'a Yüzme Akademisi

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgaza Yüzme Akademisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2017 14:11

Lüleburgaz'a Yüzme Akademisi

Haberin Devamı

 

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz İlçesi'nde Lüleburgaz Yıldızları Yüzme Akademisi(LYYA) kuruluyor.

Lüleburgaz Belediyesi tarafından kurulacak ve bünlesinde  olimpik havuz ve su topu havuzunun lisanslı sporcu, müsabaka ve eğitim amaçlı kullanılacağı, spa-fizik tedavi merkezi, halk havuzu, kapalı spor salonu, açık havuz ve su eğlenceleri parkının yer alacağı
LYYA'nın proje sunumu gerçekleştirildi. Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, sunumun ardından yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Ülkeler birbirleriyle yarışıyor. Ülkelerin her yıl büyüme rakamları açıklanıyor. Büyüme rakamları çok fazla bir anlam içermiyor. Türkiye bir sürü yol yaptı. Önceden o yolda 20 kişi ölüyordu ama hala 20 kişi ölüyor. İnsanlar daha güvenilir alanlar istiyor. Kentlerin, bilgi üretmesi, sanat üretmesi ve kültür üretmesi gerekir. Dünya üzerinde ülkeler birbirleriyle yarışıyor.  Biz de yaşadığımız kentte daha iyi yaşayabilmek için neler yapmalıyız dediğimizde bazı stratejiler belirledik. Lüleburgaz sürekli iyi eğitimli ve üst gelir grubundan insanların yaşamak için tercih ettikleri bir yer. Bu bizim için yeterli değil. Bu kentte geleceğin dünyasını üretecek gençlerin ve insanların yaşadığı bir kent olmasını sağlamalıyız. Bizim hedefimiz geleceğe bu olanakları sunmak. Bu nedenle Lüleburgaz'da akademiler var. Tüm bu akademileri yaparken belli bir alana değil kentin her tarafına dağıtarak kentin şık ve sağlıklı gelişmesini, kentin her alanının değerli bir alana dönüşmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bütün bunları yaparken unutmadığımız ve dünyadaki hiçbir ülkenin sahip olmadığı bir vizyonumuz var. Muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak. Aksi halde Suriye'de, Afganistan'da, Pakistan'da ve pek çok ülkede olanları görüyoruz. Biz yaşadığımız yeri daha yaşanabilir ve yaşamaktan mutlu olduğumuz bir kent haline getirmenin çabası içindeyiz." 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!