Lüleburgaz Belediyesine, Fas ve Fildişi'nden ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgaz Belediyesine, Fas ve Fildişinden ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 13:45

Lüleburgaz Belediyesine, Fas ve Fildişi'nden ziyaret

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-BİRLEŞMİŞ Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı ile Fas ve Fildişi Sahili Cumhuriyeti belediye başkanlarından  heyet  Lüleburgaz Belediye Başkanı CHP’li Emin Halebak’ı ziyaret etti. 
Ziyarete Birleşmiş  Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Genel Sekreteri Mehmet Duman, Fas Chefchaouen Belediye Başkanı Mohamed Sefian , Fildişi Sahilli Odienne Belediye Başkanı Diane Nasseneba Toure, UCLG-MEWA Tanıtım ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Mohammed Almahlı , UCLG-MEWA Proje Sorumlusu Randa Al Sabbagh ve UCLG-MEWA Proje Sorumlusu Emine Gökçe Yanık ve beraberindekiler  katıldı.
Fildişi Sahilli Odienne Belediye Başkanı Diane Nasseneba Toure,  “Lüleburgaz Belediyesini çalışmalarından dolayı kutluyorum. Geçtiğimiz yılı Kadın Yılı ilan ettiğinizi öğrendim. Bu hepimizi çok memnun etti. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bizde de 32 meclis üyesi var. Üyelerimizin  22’si kadın 11’i erkek. Lüleburgaz’da olmaktan mutluyum” dedi.
 Fas Chefchaouen Belediye Başkanı Mohamed Sefıanı de, “Bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunduk. Bu ziyaret hepimiz için bir kültür kaynaşması oldu” dedi. UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman da Lüleburgaz ziyaretlerinin oldukça verimli geçtiğini ifade etti. 
Ziyarette Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’a başarısının sırrını ve önerileri soruldu. Başkan Halebak, “Belediyemiz ve yöneticilerimiz son derece çalışkan ve başarılıdır. Aksi durum kaynak israfına neden olur. Strateji Plan muhakkak oluşturulmalı. Yönetim yerine yönetişim kavramını kullanılmalı. Topluma önem verilmeli, çocukları ve kadınları çok önemsemeli. Toplum için daha fazla özgürlük alanı açıp faydalanmaları sağlanmalı. Toplumun kültürel ve sanatsal alanda projeler üretmesine destek verilmeli” dedi.
 
Ziyaretin sonunda Lüleburgaz yerel yönetim çalışmaları yerinde görüldü.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!