Lüleburgaz Belediyesi, Trakya’nın ‘En Yeşil Ofisi’ oldu

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgaz Belediyesi, Trakya’nın ‘En Yeşil Ofisi’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2018 12:36

Lüleburgaz Belediyesi, Trakya’nın ‘En Yeşil Ofisi’ oldu

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesi Belediyesi, Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ne (EBYS) geçtikten sonra iş süreçlerini hızlandırdığı gibi kağıt tüketiminde ciddi anlamda bir tasarruf sağlayarak doğa korumasına önemli bir katkıda bulundu.

Lüleburgaz Belediyesi, enVision tarafından yapılan araştırmada ‘En Yeşil Ofisler’ listesinde belediyeler kategorisinde Trakya Bölgesi birincisi oldu.  Çevre ve Orman Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de, bir ofiste kişi başına tüketilen kağıt miktarı 0,7 kilo/gün, yani ortalama 140 sayfa. Finans merkezlerinde ve bankalarda kişi başına tüketilen kağıt miktarı ise 180 sayfaya ulaşıyor.Belediyeler de kağıt tüketiminin yaygın olarak görüldüğü kurumlar arasında yer alıyor. Orta büyüklükte bir belediyede yıllık yaklaşık 1,5 milyon kağıt tüketiliyor. Ancak, bu genel olumsuz tabloya rağmen teknoloji cephesinden umut verici haberler de gelmiyor değil. Gerek dünya genelinde gerekse ülkemizde geleneksel yöntemler yerine, Elektronik Belge Yönetim Sistemlerinin (EBYS) kullanılmasındaki artışa paralel olarak çevrenin korunması konusunda önemli adımlar atılıyor.

Çevre Dostu kurumlardan biri de Lüleburgaz Belediyesi. enVision tarafından yapılan özel bir araştırmanın sonuçlarına göre, EBYS projesinin başlangıcından bugüne kadar geçen sürede, elektronik belge yönetimine bağlı olarak çevreye katkı şu şekilde gerçekleşti:Tam olarak 338 ağaç kesilmekten kurtarıldı, 1,6 milyon litre su tasarrufu sağlandı, 96 ton karbondioksit salınımı engellendi ve 7 ton atık önlendi. Böylelikle bir buçuk yıl içinde yaklaşık 2,8 milyon adet A4  kağıdın çöpe gitmesi önlendi.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Elektronik Belge Yönetim Sistemi kullanmaya başladıktan sonra, belediye iş süreçlerini optimize ederek ciddi bir zaman ve maliyet tasarrufu sağladıklarını kaydetti. Halebak, EBYS ile evrakla yürütülen iş süreçlerini otomatik hale geldiğini, karar verme süreçlerinin hızlandığını, işlem kuyruklarının ve tamamlanma süresinin kısaldığını, insan hatalarının ortadan kalktığını, kurum içi iletişim kanallarının daha iyi hale geldiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!