Lüküs hayat asistanla alışveriş ne rahat

Uzun zamandır gitmemiştim Akmerkez’e. Yenilendikten sonra ilk kez bu hafta gördüm. Beyaz ağırlıklı bir iç tasarım yapmışlar. Ferah fakat eskisi kadar ihtişamlı değil sanki. Daha mütevazı göründü gözüme.

Haberin Devamı

Sebebi ziyaretim, birkaç ay evvel başlattıkları concierge hizmeti kapsamında devreye girecek alışveriş asistanlığı ve stil danışmanlığı uygulamaları. Denemek için gittim.
İsteyen birkaç gün önceden Akmerkez’i arayıp randevu alarak stil\ moda danışmanı eşliğinde alışveriş yapabilecek. İtalya’ya tasarım ve üretim yapan Hakan Çeri ile çalışmaya başlamışlar. Çeri de, kendisi dahil 5 kişilik bir ekip kurmuş.
Önce alışveriş asistanlığından bahsedelim...
Yardım almaya karar verirseniz, size bir form gönderiyorlar. Önceden yaşınız, bedeniniz, seç renginiz ve boyunuzla ilgili bilgiler alınıyor. Neden alışverişe çıkmak istediğiniz, genellikle hangi markalardan alışveriş yaptığınız, stiliniz, sevdiğiniz renkler, bütçeniz ve vücudunuzda beğenip beğenmediğiniz yerler soruluyor. Dilerseniz gardrobunuzda bulunan ama bir şeylere uydurup da giyemediğiniz bir iki parça giysinin fotoğrafını da gönderebiliyorsunuz.
Belirlenen gün ve saatte, asistanınız ile AVM’de buluşuyorsunuz. 3 saatlik bir hizmet gibi düşünülmüş ama süreye siz karar veriyorsunuz. Aceleniz varsa, 20 dakikada bile alışverişi tamamlayıp çıkmanızı sağlayabiliyorlar.
Peki neden bir asistana ihtiyaç duyasınız? Oturmuş bir stiliniz, giyim zevkiniz varsa ve bundan şikayetçi değilseniz; alışveriş yapmak, mağaza mağaza dolaşıp tek tek giysilere bakmak, seçim yapmak sizin için bir ritüelse, bu hizmete ihtiyaç duymazsınız.
Fakat değişiklik peşindeyseniz, seçimlerinize güvenemiyorsanız, sizin çok önemli bir gün için hatasız bir stil oluşturmanız gerekiyorsa ya da bir AVM kapısından girer girmez daralıyorsanız, asistan çok işinize yarayacaktır.
Bir defa hangi mağazada ne gibi alternatifler bulunduğunu neredeyse ezbere bildiklerinden sizi zaman ve emek kaybından kurtarıyorlar. Zaten siz karşılarına çıkmadan evvel formu okuduklarından, kafalarında iyi kötü bir şeyler oluşmuş oluyor. Bir başka avantajı, sizin asla aklınızdan geçirmeyeceğiniz, farkına varmadan daha askıdayken elediğiniz pek çok giysinin aslında yakışabileceğini ispatlamaları.Yerleşmiş önyargılar, kendinizi tekrar etmenize sebep olabiliyor. Sonra gardrobun kapağını bir açıyorsunuz, 6 tane siyah kazak, aynı mavi tonda 4 gömlek, falan filan...
Hakan Bey’le test sürüşü için buluştuğumuzda bana “neden geldin” diye sordu. Gerçek bir alışveriş değil de deneme olduğundan, kendisine gerçekçi bir motivasyon sunamamış olabilirim. “Bu yaş ve bedende olabileceğimin en iyisi görünmek istiyorum” dedim.
Bana bir saatte üç farklı durum için üç farklı kombinasyon hazırladı. Seçimlerini fotoğrafta görüyorsunuz.
Bu arada Hakan Bey ve ekibi, stil danışmanlığı hizmeti de veriyor. Bu daha uzun soluklu bir şey, süresi kişiden kişiye değişiyor ama ortalama 3 ay kadar sürmesi bekleniyor. Önce evinizdeki tüm giysileri (manevi değeri olanlar hariç) atıyorlar. Yeniden dört mevsimlik bir gardrop kurmanıza yardımcı oluyor, alışverişte kendi başınıza doğru seçimler yapacağınızdan emin olduklarında kanatlarınızla uçmanıza izin veriyorlar. Bu arada birlikte aldığınız her parçaya bir numara veriliyor ve fotoğrafı çekiliyor, dosya hazırlanıyor. Diyelim ki önemli bir davete katılacaksınız ve ne giyeceğinizi bilemiyorsunuz. Hemen stil danışmanınız arıyorsunuz, o da dosyanızı açıyor ve şöyle diyor: “22 numaralı elbisenin altına 8 numaralı ayakkabıyı giy ve 11 numaralı çantayı tak”. Çok acayip değil mi?
Unutmadan söyleyelim: Asistanlık hizmetinin saati 100 lira, stil danışmanlığı paketi ise 1500 lira.

Haberin Devamı

EKİPTE KİMLER VAR

Haberin Devamı

Hakan Çeri: Ekibin süpervizörü konumunda. Kadın, erkek veya çocuk giyiminde yardımını isteyebilirsiniz. Joker gibi çalışıyor.
Ceren Koşar: Orijinal olmak, farklı görünmek, sürüden ayrılmak isteyenler kendisinden fikir alabilir.
Emreh Çeri: Hakan Bey’in kardeşi. Daha ziyade avantgarde erkek giyim konusunda uzman.
Aslı Erdem: Trend takip edenler, en son moda olan neyse onu üzerinde görmek isteyenler kendisine başvurabilir. Dünyada olup bitenleri iyi takip ediyor.
Seda Tatar: Aslı ile eküri olduklarını söyleyebiliriz. Trend takipçileri Seda’yı da arayabilir.

/////////HAFTANIN SİTESİ/////////////

Bulunmaz Hint kumaşı bulunur

E-ticaret sitelerine her gün yenileri ekleniyor, sayıları arttıkça aradan sıyrılmak zorlaşıyor. Dikkat çekmek için denenen yöntemlerden biri de sitenin ismi oluyor. Örneğin www.bulunmazkumasi.com. Arayıp da bulamadığınız ürünleri ayağınıza getirdikleri iddiasındalar. İddialarını kanıtlamak için ürün kategorisine buluinmaz Hint kumaşı da koymuşlar. Yine de büyük bir iddia. Bir defa beklentiyi fazla yükseltiyor. Ya ben aradığımı bulamazsam? Nitekim tek boynuzlu at aradım bulamadım. Beyaz atlı prens de yok. Buna karşılık arama sonucu birkaç kurbağa prens verdi. Fakat bu bibloların öpünce prens olacaklarını pek sanmıyorum.
Onlarca kategoride binlerce ürün seçeneği, kişiye özel ürünler ve düşük fiyat politikasıyla rakiplerine meydan okuduklarını söylüyorlar. Kargo ücreti almıyor, havale yapan müşterilere yüzde 5 havale indirimi yapıyorlar.
Girin bir deneyin, bakalım siz aradığınızı bulabilecek misiniz?

Haberin Devamı

///////AVM’LERDE NELER OLUYOR///////

Gebze’de kitap günleri

Gebze Center Alışveriş Merkezi, 19 Ocak-06 Şubat tarihleri arasında kitap fuarı düzenliyor. Ahmet Ümit, Ahmet Telli ve İpek Çalışlar gibi birçok ünlü yazar imza günleri ve söyleşilerle AVM ziyaretçileriyle buluşacak. Etkinlikte 20 bin kitap sergilenecek.

İstanbul Nişantaşı’ndaki City’s’de yarın saat 13.00’te sasofon dinletisi, 15.00-18.00 arasında erdem falı etkinliği var. Pazar günü 14:00’te, Filiz Özkol ile astroloji buluşmasına katılabilirsiniz.

Başakşehir’e sinema

Başakşehir’in ilk sinema kompleksi Site Sinemaları, Olimpa AVM’de perdelerini açtı. 5 sinema salonu ve 410 koltuk kapasitesi var. Özel ses yalıtım sistemi, ergonomik koltuklar kullanılmış. Dolby Digital Surround Ex ses sistemi ile filmin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları