Lüks yatta tacizi anlattı

Güncelleme Tarihi:

Lüks yatta tacizi anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2013 01:18

Eski Mısır Merkez Bankası Başkanı Tahir S. Helmy’nin, yakınlarıyla temmuz ayı ortalarında Marmaris’ten kiraladığı İngiliz bayraklı ‘Fresca’ isimli lüks yat, 4 Ağustos’ta Yunanistan’ın Flisvos limanına demirledi.

Haberin Devamı

Mısırlı bürokrat ve ailesi 3 gün Atina’da kalacağı için, teknenin Türk kaptanı V.E. (39) ve aşçı Ö.Ü. (35) dışındaki 6 mürettebat karaya çıktı. Türk kaptan V.E., iddiaya göre, aynı gece saat 01.00 sıralarında, 1 çocuk annesi, Bodrumlu aşçı Ö.Ü.’nün kamarasına gidip, birlikte olma teklifinde bulundu. Ö.Ü.’nün anlatımına göre V.E., cinsel tacizde bulundu ve dövdü.

‘FAZLA BÜYÜTÜLDÜ, TACİZ YOK’

Ö.Ü., avukatını, ardından da Türk Sahil Güvenliği’ni arayarak yardım istedi. Temasa geçilen Yunan polisi, Ö.Ü.’yü bir otele yerleştirdi. Teknenin marinadan ayrılmasına izin verilmezken, kaptan V.E. gözaltına alındı. Ö.Ü. dün Bodrum’a döndükten sonra, V.E. hakkında suç duyurusunda bulundu. Kaptan V.E., ise olayın büyütüldüğünü öne sürerek,“Ö.Ü. istediğim yemeği yapmayı unutunca tartışma çıktı. Hakaret edince sinirlendim. Mutfak dolaplarını yumrukladım ama kendisine vurmadım ve taciz etmedim. İfade veririm çünkü suçlu değilim” dedi.

Haberin Devamı

‘Kamara kan içinde kaldı’

KADIN aşçı Ö.Ü., gözyaşları içinde şunları anlattı: “Yatta, görevimin dışında benden taleplerde bulunan ve isteklerine yanıt vermediğim kaptan V.E. çılgına döndü. Bana tekme tokat ve tabakları fırlatarak saldırdı. Kamara kanlar içinde kaldı. Bacaklarım çürük içinde. Ölümle tehdit edildim. Daha önce de başka kadın personele aynı davranışlarda bulunduğunu öğrendiğim kaptanın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Kamaradaki kan izlerinin, parçalanan tabak ve bardakların fotoğraflarını çektim. Bunları da delil olarak savcılığa verdim. İleride hakkımı aramak için maddi ve manevi tazminat davası da açacağım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!