Lüks kozmetik markalarını kullanmaya bütçesi elvermeyenler buraya mutlaka gitsin

Kozmetik markalarının da bir ligi var. Bu lig kabaca üç gruptan oluşuyor ve gruplar fiyat politikasına göre birbirinden ayrılıyor.

Böylece cebindeki paraya, ayırabildiği bütçeye göre herkes kozmetik ürünleri kullanabiliyor. Ben genellikle ikinci ligde top koşturuyorum. Eskişehirspor gibi nadiren birinci lige çıktığım oluyor ama bu genellikle parama kıyabildiğimden değil, hediye geldiğinden gerçekleşiyor.

Nuran Çakmakçı eğitim alanında olduğu kadar outlet’ler konusunda da uzmandır. Ortopedi ürünlerinin outleti nerede onu bile bilir. Vepa Kozmetiğin outlet’inden de geçenlerde kazara bahsetti. Kazara diyorum, çünkü onun için bir şeyleri dörtte bir fiyatına satın almak sıradanlaşmış bir olay olduğundan, ortalığı velveleye vermez.

Vepa Kozmetiğin outleti 4. Levent’te. Metrodan son durakta iniyorsunuz, Maslak yönünde ilerlemeye başlıyorsunuz. Yaklaşık 250 metre sonra Levent Hastanesi var. Hastaneyi geçer geçmez sola dönün, outlet mağazası 10 metre içeride solda. Caddenin adı Yavuz Sultan Selim. Estee Lauder, Shiseido, Clinique gibi birinci ligdeki markaların ürünlerini çok ucuza alabiliyorsunuz. Aynı markaların sezon ürünlerini de bulabilirsiniz. Bunlar da yüzde 10 ucuza satılıyor.

Outlet ürünlerinde fiyat farkı en az yüzde 50. Nakliyat sırasında kutusu zarar gören ürünler buraya getiriliyor. Bir de parfümerilere tester (deneme boyu) olarak gönderilip kullanılmayanlar toplanmış. Tester’ların ambalajları orijinalleri kadar havalı değil elbette ama Clinique’in kapatıcı pudrasını 10 YTL’ye başka nerede bulacaksınız. Ortak tuvaletlerde, spor salonlarında makyaj tazelerken birbirinin kullandığı ürünleri göz ucuyla kesen kadınların pek işi olmaz tahmin ederim.

Sadece makyaj malzemesi değil, cilt bakım ürünleri, parfüm ve şampuan da bulabilirsiniz. Clinique’in Happy adlı pürfümünün seti 98 YTL idi. İçinde sanırım 50 ml.’lik parfüm, çanta boyu parfüm ve bir de vücut bakım losyonu var. Tek parfümler daha da ucuz. Tommy Hilfiger’ın True Star’ları yarı fiyatınaydı.

Genel olarak rujlar 20-25 YTL arasında, göz ve dudak kalemleri 15, farlar 20 YTL civarında. Tester’lar arasından daha da ucuz şeyler bulabilirsiniz.

Dünyadan alışveriş haberleri

Amerika nar suyunu keşfetti

Akdeniz ve Ortadoğu mutfağının önemli bir parçası olan narı ABD yeni keşfetmiş. Bizde biliyorsunuz son bir iki yıldır nar ve nar suyu tüketiminde patlama yaşanıyor. Nar suyu market raflarında şişelenmiş olarak satılıyor, barmenler nar suyundan kokteyl hazırlıyor.

Pom Wonderful adlı marka şu anda Amerika’da bir numara. Gıda üreticileri bu yeni trend üzerine her şeye nar katmaya başlamış. Narlı çikolata, çiklet ve hatta tavuk sosisi bile bulabilirsiniz. Satışlardaki patlamanın ve artan ilginin bir nedeni Amerikalıların egzotik tatları sevmesi. Ama asıl neden nar suyunun kanser, kalp ve yüksek tansiyon gibi hastalıklara iyi geldiği yolundaki iddialar. Reklamlarda da bu özellikleri öne çıkartılıyor.

Starbucks nesli için Coca-Cola Blak

Coca Cola, Starbucks mağazalarından çıkmayan, susuzluğunu Redbull ile gideren X Nesli müşterilerini kaybetmemek için Coca Cola Blak’i çıkarıyor. Yeni ürünün tadı kahveye benziyor. Önümüzdeki ay Fransa’daki market raflarında olacağı söyleniyor. Tadı kahveye benzeyen bir ürün için doğru adres. Başkan Yardımcısı Marc Mathieu, alkolsüz içki pazarında yeni bir kategori yarattıklarına inanıyor. Günün her saatinde içilebilen Blak, alüminyum kutuda satılacakmış.
Yazarın Tüm Yazıları