'Lüks' hac 40 bin TL

Güncelleme Tarihi:

Lüks hac 40 bin TL
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 01:03

Hac ücretleri belli oldu. Diyanet İşleri’nin, oda ve otel olarak, ‘Kâbe mesafesi’, ‘klimalı çadır’ gibi çeşitli seçeneklere göre belirlediği hac ücretlerinin en ucuzu kişi başı yaklaşık 12 bin, en pahalısı ise 40 bin lira...

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanlığı, oda ve otel tercihli iki seçenekli belirlediği 2017 yılı hac ücretlerini açıkladı.

Hac ücretlerinin ulaşım, konaklama, Arafat’ta klimalı çadır gibi hizmetler, Suudi Arabistan devletine ödenen ücretler, sağlık, yemek, rehberlik, görevli personel giderleri, hacı adaylarına verilen malzemeler, kurban vesair kalemler dikkate alınarak belirlendiğinin ifade edildiği Diyanet’in açıklamasına göre, bu yıl hacı adayları oda tercih ederlerse, hepsi kişi başı olmak üzere, iki kişilik oda için 15 bin 500, üç kişilik odaya 14 bin, 4 kişilik odaya ise 12 bin 250 lira (Kâbe’ye uzak, servisli ve tabldot yemekli) ödeyecekler.

İKİ TÜR OTEL SEÇENEĞİ

Otel konaklama türünde ise otellerin tür ve niteliğine göre ‘otel 2’ türü hac ücretleri 22 bin 750 ile 24 bin 500 lira, ‘otel 1’ türü ücretler ise 27 bin 500 ile 39 bin 750 lira (Kâbe’ye yürüme mesafesinde, açık büfe yemekli) arasında belirlendi. Başkanlık, ‘şehit ailelerinin hac kurasına girip girmeyecekleriyle’ ilgili soruyu da şöyle yanıtladı: “Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu, şehit aileleri için 600 olan kotayı müracaat eden kişi sayısı kadar artırmıştır. Bu yıl 4 bin 600 şehit yakını 80 bin kotaya ilave olarak kutsal topraklara gitme imkânına kavuşacak. Bu hakkı elde edenlerin kayıtları ise 16-24 Mart tarihleri arasında yapılacak.”

Haberin Devamı

‘SIRAYLA HAC OLMAZ, ÇÜNKÜ...’

DİYANET İşleri Başkanlığı, hacı adaylarından gelen, “Hacca neden sırayla götürmüyorsunuz?” sorusunu da şöyle yanıtladı: “Sıraya koyulması halinde kayıtlı mevcut hacı adayı sayısına göre 25 yıl sonrasına sıra verilmiş olacak. Bu da toplumda her türlü hac talebini ve hac heyecanını ortadan kaldıracak ve bir süre sonra toplumsal soruna dönüşecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!