Luise Rainer yaşamını yitirdi

Güncelleme Tarihi:

Luise Rainer yaşamını yitirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 12:17

Hollywood'un altın çağının yıldızlarından biri olarak ün kazanan oyuncu Luise Rainer, 104 yaşında hayata veda etti.

Haberin Devamı

Üst üste iki kez Oscar kazanan ilk oyuncu olarak tarihe geçen Rainer'in kızı Francesca Knittel-Bowyer, annesinin Londra'daki evinde zatürreden öldüğünü açıkladı.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 12 Ocak 1910'da dünyaya gelen Rainer, oyunculuk kariyerine henüz küçük bir çocukken başladı. Avusturyalı yönetmen Max Reinhardt'ın gözdesi olan Rainer çeşitli filmlerde rol aldıktan sonra Hollywood'daki bir yetenek avcısı tarafından keşfedildi. 1935'te rol aldığı "Ascapade" adlı film, Rainer'i Hollywood'un yıldızlarından biri yaptı.

Luise Rainer yaşamını yitirdi

Rainer, 1936'da "The Great Ziegfeld", 1937'de ise "the Good Earth" filmleriyle "En İyi Kadın Oyuncu" ödülüne layık görülerek iki kez üst üste Oscar alan ilk oyuncu oldu. 1943'te "Hostages" filminde rol aldıktan sonra Hollywood'u terk ederek Londra'ya yerleşen Rainer, son kez 1988'te Dostoyevski'nin "Kumarbaz" eserinin beyaz perdeye uyarlamasında rol aldı.

Haberin Devamı

Oscar tarihinde sadece beş oyuncu üst üste ödül kazandı. Rainer'ın yanı sıra Spencer Tracy, Katharine Hepburn, Jason Robards ve Tom Hanks, üst üste iki kez Oscar'a layık görülerek tarihe geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!