Luigi Mayer Ve Cecile Beaton Sergisi Son Gün 6 Eylül

Güncelleme Tarihi:

Luigi Mayer Ve Cecile Beaton Sergisi Son Gün 6 Eylül
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2015 11:38

ANTALYA KÜLTÜR SANAT'IN RESMİ AÇILIŞI 16 EYLÜL ÇARŞAMBA PİCASSO SERGİSİ İLE YAPILACAK.

Antalya Kültür Sanat’ta (AKS) Luigi Mayer ve Cecile Beaton sergilerini ücretsiz gezmek için son gün 6 Eylül.
Ulusal ve uluslararası sanatçıların sergilerini ağırlayacak olan Antalya Kültür Sanat’taki, yıldızların fotoğrafçısı olarak da bilinen Cecil Beaton’ın Sotheby’s arşivinden derlenen “Portreler” sergisi, sanatçının 1920’lerden 70’lere kadar fotoğrafladığı Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe, Coco Chanel, Salvador Dali, Gary Cooper, Winston Churchill, Jean Paul Sartre, Colette, Audrey Hepburn, Alberto Giacometti ve Rudolf Nureyev gibi ünlü isimlerin portrelerinden oluşuyor.
Antalya Kültür Sanat’ın diğer sergisi ise 18. yüzyıl ressamlarından Luigi Mayer’in Antalya ve Akdeniz havzasındaki mimari kalıntılar ile gündelik hayatı betimleyen gravürlerinden oluşuyor. Sanatçının, 1776 - 1792 yılları arasında İstanbul’da görev yapan İngiltere Büyükelçisi Sir Robert Ainslie ile birlikte katıldığı Anadolu’daki arkeoloji gezilerinde resmettiği gravürler, Antalya’nın ve bölgenin tarihinden kesitleri gözler önüne seriyor.
6 Eylül’e kadar devam eden sergiler ücretsiz olarak Pazartesi hariç, Salı-Pazar 10.00-19.00, Perşembe 10.00-21.00 saatleri arasında gezilebilecek.
ANTALYA KÜLTÜR SANAT’IN RESMİ AÇILIŞI 16 EYLÜL ÇARŞAMBA
Antalya Kültür Sanat, resmi açılışını 16 Eylül Çarşamba günü dünyaca ünlü sanatçı Picasso’nun Malaga’daki Picasso Vakfı, Picasso Evi Müzesi Koleksiyonu’ndan gelen gravürlerinden ve seramiklerinden oluşan “Picasso: Kadın ve Boğa” başlıklı sergisi ile Ara Güler’in eşsiz arşivinden seçilen “Işık ve Tarih: Ara Güler’in Gözüyle Antalya” fotoğraflarıyla gerçekleştirecek.
ÇOCUKLAR İÇİN ÜCRETSİZ
Tüm yıl boyunca kapılarını ziyaretçilere açık tutacak Antalya Kültür Sanat, Pazartesi hariç, Salı-Pazar 10.00-18.00, Perşembe ise 10.00-20.00 saatleri arasında gezilebilecek.
Antalya Kültür Sanat’ta 14 yaşa kadar tüm çocuklar sergileri ücretsiz gezebilecekler. Aynı şekilde engelliler ve refakatçileri ile 65 yaş üstü ziyaretçiler de sergilerden ücretsiz yararlanabilecekler. 14 yaş üstü öğrenciler ve tüm eğitmenler ise indirim ayrıcalığına sahip olacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!