Lugano Uruguay'ı yaktı

Güncelleme Tarihi:

Lugano Uruguayı yaktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2007 13:08

Copa Amerika yarı final maçında F.Bahçeli Lugano Brezilya karşısında penaltı kaçırınca Uruguay elendi.

Haberin Devamı

42. Güney Amerika Futbol Şampiyonası`nda (Copa America), finale yükselen ilk takım Brezilya oldu.
Venezuela`nın Maracaibo kentinde bugün TSİ sabaha karşı oynanan yarı final maçında penaltı atışları sonucu Uruguay`ı 5-4 yenen Brezilya, finale adını yazdırdı.

Venezuela`nın çeşitli kentlerinde yapılan ve 15 Temmuz Pazar günkü final maçıyla sona erecek şampiyonada, çeyrek finalde ev sahibi Venezuela`yı 4-1 yenerek yarı finale çıkan Uruguay ile Şili`yi 6-1 gibi tarihi bir skorla geçen ``sambacılar`` karşı karşıya geldi.

Maçın 13. dakikasında Maicon`un attığı golle Brezilya 1-0 öne geçerken, karşılaşmanın 14. dakikasında stat ışıkları kesildi. Maçın ilk yarısı aydınlatma probleminin giderilmesi için bir süre durdu. İlk yarı uzatmaların 4. dakikasında Forlan, Uruguay`a beraberliği getiren golü attı. Maçın ilk yarısının bu skorla biteceği beklenirken, Julio Baptista uzatmaların 9. dakikasında Brezilya`yı öne geçiren golü kaydetti ve ``sambacılar`` ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da karşılıklı ataklar devam ederken, Uruguay Milli Takımı`ndan Abreu, 70. dakikada sahneye çıktı ve takımına beraberliği getiren golü kaydetti. Maçın normal süresinde ve uzatmalarında başka gol olmayınca penaltı atışlarına geçildi.

Penaltı atışlarında Brezilya`dan Gilberto, atışı gole çevirirken, Brezilya`nın kalecisi Doni, Fenerbahçe`nin Uruguaylı futbolcusu Lugano`nun atışını kurtardı ve takımını yarı finale çıkardı. Lugano`nun atışı sonrası Uruguaylı futbolcular, Doni`nin kale çizgisini atış kullanılmadan terk ettiği yönünde bir süre itirazda bulundu ancak hakem golü verdi. Brezilya, penaltı atışları sonucu maçtan 7-6 galip ayrılarak finale çıktı. 3 yıl önce yapılan şampiyonada da Uruguay yine yarı finalde Brezilya ile karşı karşıya gelmiş ve yine penaltı atışları sonucunda elenmişti.

Fenerbahçeli defans oyuncusu Lugano, bu maçta ilk 11`de sahaya çıktı.

Brezilya`nın finaldeki rakibi TSİ yarın sabaha karşı Meksika ile Arjantin arasında oynanacak yarı final maçının ardından belli olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!