Lucia Perez isyanı

Güncelleme Tarihi:

Lucia Perez isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 22:19

Henüz 16 yaşındaki Lucia Perez’in tecavüz edilip öldürülmesi, Arjantini ayağa kaldırdı. Ülkenin birçok kentinde binlerce kadın siyahlar giyerek sokaklara döküldü.

Haberin Devamı

ARJANTİN’in birçok kentinde binlerce kadın, ülkede infiale neden olan, 16 yaşındaki bir kız çocuğunun tecavüz edilip öldürülmesi olayını protesto etti.

Lucia Perez adlı genç kız, bu ayın başında Mar del Plata kentinde öldürüldü. Perez’i hastaneye bırakan iki erkek, aşırı dozda uyuşturucu kullandığını söylese de doktorlar genç kızın cinsel şiddete maruz kaldığını tespit etti. Perez’in ölümüyle ilgili üç kişi tutuklanırken, kadına yönelik şiddeti protesto eden Arjantinli kadınlar dün sokaklara döküldü.

KARA ÇARŞAMBA

Gösterilerde siyah renk giyen kadınlar, protesto gününü de ‘Miercoles Negro (Kara Çarşamba)’ olarak adlandırdı.

Arjantinli kadınlarla dayanışma için, Şili de de gösteriler düzenlendi. Yürüyüşler ‘Daha fazla machista şiddeti istemiyoruz’ sloganıyla düzenlendi. ‘Machismo’ kelimesi İspanyolcada ‘erkek şovenizmini’ tanımlamak için kullanılıyor. Yürüyüşler eşzamanlı olarak Meksika, Guatemala gibi farkl Latin Amerika ülkelerinde de düzenlendi.

Haberin Devamı

36 SAATTE BİR KURBAN

Arjantin’de her 36 saatte bir kadın aile içi şiddet nedeniyle öldürülüyor.

Arjantin, birçok Latin Amerika ülkesi gibi son yıllarda kadına karşı şiddet uygulayan erkeklere daha fazla cezayı öngören yasal düzenlemelere gitti. Ancak uzmanlar bu yeni yasaların uygulanmasında sorunlarla karşılaşıldığını söylüyor.

BÖYLE İĞRENÇ VAKA GÖRMEDİM

ARJANTİNLİ savcılar, genç Lucia Perez’e önce esrar ve kokain içirildiğini, daha sonra da tecavüz edildiğini belirledi. Perez’in anüsüne zorla yabancı bir cismin sokulduğunu söyleyen savcılar, bunun şiddetli bir acıya neden olduğunu ve acı sonucu Perez’in kalbinin durduğunu belirttiler. ‘Canavar’ erkeklerin, aşırı doz uyuşturucu izlenimi için genç kızı öldükten sonra yıkadıkları ve giydirdikleri de belirlendi. Kadın Başsavcı Maria Isabel Sanchez vahşi olayı, “Meslek yaşamım boyunca binlerce olay gördüm ancak böylesine iğrenç bir vakaya hiç şahit olmadım” diyerek tanımladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!