Lübnan, Şam büyükelçisini atadı

Güncelleme Tarihi:

Lübnan, Şam büyükelçisini atadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2008 21:41

Haberin Devamı

İki ülkenin 1940'larda Fransa'dan bağımsızlıklarının kazanmalarının ardından ilk kez en üst düzeyde diplomatik ilişki kurulması konusunda anlaşmaya varılmasından sonra, ilişkilerin normalleştirilmesi yönündeki bir diğer adım olan büyükelçi ataması ilk önce Lübnan'dan geldi.

Lübnan Enformasyon Bakanı Tarık Mitri, büyükelçi atamasıyla ilgili bakanlar kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Suriye onaylayıncaya kadar büyükelçinin adını açıklamayacaklarını söyledi.

Öte andan, Lübnan televizyonları Şam büyükelçisinin Lübnan'ın Kıbrıs Rum yönetimi büyükelçisi Mişel Kuri olacağı yönünde haberler yayınladı.

Mitri ayrıca, Suriye'nin Lübnan hükümetine Beyrut büyükelçisi olarak kimi görevlendireceklerini henüz bildirmediğini kaydetti.

Suriye tarafından, Lübnan'ın büyükelçi atama kararıyla ilgili de henüz bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

Uzun yıllar ilişkileri sorunlu olan Suriye ile Lübnan, Ağustos ayında iki ülke arasında tam diplomatik ilişki kurulması ve ihtilaflı sınırlarının çizilmesi konusunda anlaşmaya varmıştı.

İki ülke dışişleri bakanları, Şam ve Beyrut büyükelçiliklerinin yıl sonunda önce açılabileceğini bildirmişti. Ancak bu hedefe ulaşılıp ulaşılamayacağı henüz kesinlik kazanmadı.

Lübnan ve Suriye geçen ay da terörle mücadele ve ortak sınırlarının güvenliğinin artırılması için birlikte çalışma konusunda da anlaşmaya varmıştı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!