Lübnan’da erkek azlığı estetiği patlattı

Güncelleme Tarihi:

Lübnan’da erkek azlığı estetiği patlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2012 00:00

Fransa’da yayınlanan bir rapora göre dünyada en fazla estetik opearasyon Lübnan’da yapılıyor. Her üç Lübnanlı kadından biri bıçak altına yatıyor. Yılda yaklaşık bir buçuk milyon kişi ameliyat oluyor.

Haberin Devamı

Bu rakam, Fransa’daki estetik oranının yedi katı. Estetik çılgınlığının nedenine gelince... Ülkedeki uzun yıllar süren iç savaş ve komşu ülkelerle yaşanan silahlı çatışmalar çok sayıda yüz şekli bozulmuş kurban yarattı. Bu da cerrahların tekniklerini geliştirmesini sağladı.

Savaşın bir diğer sonucu da ülkedeki erkeklerin sayısındaki azalma oldu. Ölen veya daha iyi hayat koşulları için yurtdışına giden erkeklerin sayısı arttıkça, kadınlar arasında potansiyel eş bulmak için müthiş bir rekabet başladı. Ülkede, her beş kadına yalnızca bir erkek düşüyor. Nüfusun yüzde 15’inin işsiz olduğu Lübnan’da güzellik, işe alımlar için de aranılan bir kriter. En fazla talep edilen operasyonlar burun estetiği ve alın botoksu. Ayrıca kaş kaldırma, dudak ve yanaklara dolgu, çene küçültme, yağ aldırma ve göğüs büyütme de gözde operasyonlar arasında. Araplar ve Avrupalılar da Lübnanlı cerrahların ustalığından yararlanmak için sıraya giriyor. Ülke, estetik turizminin de yeni merkezi.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!