LPG’de yeni dönem altı ay sonra

Güncelleme Tarihi:

LPG’de yeni dönem altı ay sonra
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 02:00

LPG dolum yerlerinin araç altında olması nedeniyle bu işlerde çalışanların yaşadıkları tehlike ve sağlık sorunları, dolum yerinin değiştirilmesiyle ortadan kalkacak.

Haberin Devamı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, araçlardaki LPG/CNG yakıt sistemi tadilatında değişikliğe gitti. Buna göre, araçların altına konumlandırılan ve dolum yapan personelin mağduriyetine yol açan dolum ağızlarının, aracın farklı bölümlerinde yer alması kararlaştırıldı. Söz konusu düzenleme 6 ay sonra yürürlüğe girecek. 

‘RİSK OLUŞTURUYOR’

Ankara'daki bir istasyonda LPG dolum görevlisi olarak çalışan Nuri Şahin, dolum yerinin aşağıda olmasından dolayı çalışırken zorluk çektiklerini belirtti. Şahin, "Dolum yerinin egzozun yanında olması ateş alması açısından risk oluşturuyor. Bunun yanında dolum yerinin aracın altında ve eğik olması el yanmalarına sebep oluyor. Gaz yanıcı bir madde olduğu için pompayı takarken ele zarar veriyor. Bu yanık sürekli kalıyor. Dolum yeri yanda olursa bizim için daha rahat olacak" dedi.

Haberin Devamı

‘YANAĞIMI YAKTIM’

LPG dolum görevlisi Ali Haydar Doğanay da yaklaşık 3 aydır bu işi yapmasına rağmen çeşitli sağlık sorunları yaşadığını belirtti. Doğanay, "Eğilerek çalışmaktan dolayı dizlerimde yara ve nasırlar oluştu. Ayrıca bel ağrılarına neden oluyor. Yağmur olduğunda çalışmak daha da zor. Dizlik kullandığımız zaman ise sürekli takılı olduğundan kan dolaşımı olumsuz etkileniyor. Dolum yeri aracın yanında olursa daha rahat çalışabiliriz. Aracın bazen gazı dışarı atması göze zarar verebiliyor. Ben geçen gün çalışırken aracın gaz atmasından dolayı yanağımı yaktım. Bu tür sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliyoruz" ifadesini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!