Lozan ve Darmstad’tan Kılıçdaroğlu’na destek

Güncelleme Tarihi:

Lozan ve Darmstad’tan Kılıçdaroğlu’na destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 11:55

CHP İsviçre Birliği, Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ‘Adalet’ yürüyüşüne destek için Lozan’dan Cenevre’ye kadar yürüdü. Almanya’da Darmstadt Adalet Platformu da 250 kişilik grupla 35 kilometre uzaklıktaki Frankfurt’a yürüdü.

Haberin Devamı

CHP İsviçre Birliği üyeleri, Lozan Anlaşması’nın imzalandığı otelin önünden başlattıkları yürüyüşlerini, Cenevre’de Birleşmiş Milletler binası önünde bitirdi. Burada bir açıklama yapan İsviçre Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Carlo Sommaruga, Türkiye’de demokrasiye yönelik kaygılarının olduğunu söyledi. CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Çam da, Türkiye’de artan baskılarla özgürlüklerin kısıtlanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

ÖNCEKİ DAVALARDA DA GÖRDÜK

Madımak katliamı davasının adalet arayışının ne kadar gerekli olduğunu gösterdiğini belirten CHP İsviçre Birliği Başkanı Köklü ise şunları söyledi:
“Anlamlı bir yerde başlayıp, yine anlamlı bir yerde bitirdiğimiz yürüyüşte; ülkemizde, son yıllarda giderek artan adaletsizliği, kamuoyuna yansıtmaya çalıştık. Bu eylemde, haksızlığa uğrayan herkesin sesi olmaya çalıştık. Suçluların cezalandırılması elbette ki gereklidir ama sadece bugünkü iktidara muhalif diye birçok insanın cezaevlerinde, haklarında daha iddianame bile oluşturulmadan, suçları kesinleştirilmeden mahkum edilmelerine göz yumamazdık. Ergenekon, Balyoz, Casusluk gibi daha önceleri de benzer davalarda da gördüğümüz üzere insanlar, sahte CD’lerin delil gösterilmesi, uyduruk gizli tanıkların ifadelerinin dikkate alınmasıyla mağdur edilmişti. Bazılarının hayatlarına mal olan bu davalardaki adaletsizliğin tekrar yaşanmasını istemiyoruz.”

Haberin Devamı

İKİ ETAP HALİNDE YÜRÜDÜLER

Almanya’da Darmstadt Adalet Platformu da yaklaşık 250 kişiyle, Kılıçdaroğlu’nu desteklemek için Darmstadt’tan yaklaşık 35 kilometre mesafedeki Frankfurt’a yürüdü. Yürüyüşü iki etap halinde planlayan platform, ilk gün yoğun yağmur altında 19 kilometrelik yol alıp Langen’e ulaştı. İkinci gün Dreieich, Sprendlingen ve Neu İsenburg’u geçerek Frankfurt’ta varan grup, sık sık ‘Hak, hukuk, adalet’ sloganları attı. Frankfurt Hauptwache meydanında konuşan Darmstadt Alevi Kültür Merkezi Başkanı Hüseyin Doğan, “Adaleti mumla aradığımız bir süreçten geçiyoruz. Türkiye’yi her geçen biraz daha esir alan adaletsizliğe, hukuksuzluğa ve haksız müdahalelere dur demek için, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ‘Herkese için adalet’ diyerek Ankara’dan İstanbul’a yürüyor. Tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi yurdumuzda da demokrasinin, adaletin, özgürlüklerin ve insanın insanca yaşadığı tüm haklar sağlanıncaya kadar demokrasi mücadelemiz devam edecektir. “Gücümüzü halktan alıyoruz ve asla teslim olmayacağız” dedi.

Haberin Devamı

OTOBÜS ŞOFÖRÜ YÜRÜYÜŞÇÜLERE SATAŞTI

Frankfurt Kurt Schuhmacher Caddesi’nde belediye otobüsü şoförünün, önce el kol hareketleri yapması, ardından da aracın hoparlöründen, “Vatan hainleri” diyerek seslenmesi, kısa süreli gerginliğe neden oldu. Görevliler ve polisin erken müdahalesiyle grup Hauptwache yöneldi. Polis, kalabalığa sataşan şoförü sert şekilde uyardı. Otobüs şoförü hakkında halkı tahrik ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağı kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME!