'Lozan devletimizin kuruluş belgesi'

Güncelleme Tarihi:

Lozan devletimizin kuruluş belgesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2017 00:10

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, beşinci gezisini Cizre ve Şırnak’a yaptı. Akşener, gazetecilere özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

(Lozan tartışması) Üniversitelerde 15 yıl bu konuları anlattım. Bizi yönetenlere, 100 sayfa tarih okumalarını tavsiye ediyorum. Lozan’ın tartışmaya açılmasının iki motivasyonu var. Birincisi Man Adası, Zarrab davası, Kudüs konusunda ‘Bağırdın çağırdın da ne oldu’ sorusunu örtmek için. İkincisi ise bu arkadaşlarımız yıllarca ‘Lozan zafer mi hezimet mi’ kitaplarını okuya okuya, bununla ilgili bir şuur altları var. Lozan’ın lüzumsuz olduğuna dair bir şuur altları var. İç politikadaki dertleri örtmek içinse bunu anlarım. Ama geçmişin getirdiği şuur altlarıysa, sakıncalı bir durum. Lozan, bizim devletimizin kuruluş belgesidir. Yalnızca Yunanistan’la Türkiye arasında değildir. Milli Mücadele sonrasında Türkiye’yi işgal eden herkesledir.

(Trump’ın Kudüs açıklaması) Mısır ve Suudi Arabistan’la konuşmadan Trump’ın, bu sözleri söylemesi gerçekçi görünmüyor. İktidarımızın verdiği tepkiye itirazımız yok fakat kimseden Trump hakkında bir kelime duymadım. Kararı veren Trump ama İsrail’e salvo var. ‘Heyt heyt’ sonu yok tavırlarla Türkiye’nin inandırıcılığını kaybettiğine inanıyorum.”


KADINLARIN İLGİ ODAĞI OLDU
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diyarbakır’da, Kürtçe ve Zazaca ‘Hoş geldin Meral Abla’ pankartları ile karşılandı. Cizre’deki esnaf ziyareti sırasında da özellikle kadınlar tarafından büyük ilgi gösterilen Akşener, bir mağazada ikram edilen çayı içerken, gazetecilerle sohbet etti. Girdiği bir gümüşçüden yüzük alan ve bir tekstil mağazasında çay içen Akşener, ‘Siftahımız yok uğur olsun’ diyen kızların isteğini de kırmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!