Löw'den, Mario Gomez sürprizi!

Güncelleme Tarihi:

Löwden, Mario Gomez sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 18:43

Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, 13 Kasım'da Paris'te Fransa, 17 Kasım'da da Hannover'de Hollanda ile yapacakları hazırlık maçlarının aday kadrosuna Beşiktaşlı Mario Gomez'i davet etti.

Haberin Devamı

Almanya Futbol Federasyonu'ndan (DFB) yapılan açıklamaya göre, Gomez'in yanı sıra Galatasaraylı Lukas Podolski de aday kadroda yer aldı. 6 farklı ülke liginden futbolcuların davet edildiği aday kadroya, Kevin Trapp ve Leroy Sane de ilk kez çağrıldı.

Almanya Milli Takımı aday kadrosuna çağrılan futbolcular şöyle:

Kaleci:
Manuel Neuer (Bayern Münih), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Kevin Trapp (PSG), Ron-Robert Zieler (Hannover 96)
Savunma: Jerome Boateng (Bayern Münih), Emre Can (Liverpool), Matthias Ginther (Borussia Dortmund), Jonas Hector (Köln), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Shkodran Mustafi (Valencia), Antonio Rüdiger (Roma), Sebastian Rudy (Hoffenheim)
Orta saha: Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Wolfsburg), İlkay Gündoğan (Borussia Dortmund), Sami Khedira (Juventus), Christoph Kramer (Bayer Leverkusen), Thomas Müller (Bayern Münih), Lukas Podolski (Galatasaray), Andre Schürrle (Wolfsburg), Bastian Schweinsteiger (Manchester United)
Forvet: Mario Gomez (Beşiktaş), Max Kruse (Wolfsburg), Leroy Sane (Schalke 04), Kevin Volland (Hoffenheim)

Haberin Devamı

LÖW: GOMEZ BİR FIRSATI HAK EDİYOR
Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Mario Gomez'in kalitesini ortaya koyması ve forvette seçenek olması açısından bir fırsatı hak ettiğini söyledi. Gomez'in Beşiktaş'ta sürekli forma giydiğine dikkati çeken Löw, 30 yaşındaki futbolcunun hazır durumda olduğunda her takım için değerli bir oyuncu haline geldiğine vurgu yaptı.

Löw, Gomez'in hem Türkiye'de hem de UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı bir performans gösterdiğini kaydederek, "Sakatlığını atlatmasından dolayı mutlu oldum. Kalitesini ortaya koyması ve forvette seçenek olması açısından bir fırsatı hak ediyor" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Arsenal'dan Mesut Özil'in yanı sıra Real Madrid'den Toni Kroos'un, dinlendirilme amacıyla milli takımın aday kadrosuna davet edilmedikleri belirtildi.

Almanya Milli Takımı'nda 60 maçta 25 gol kaydeden Gomez, son olarak geçen yıl Arjantin'e karşı oynanan hazırlık maçında milli formayı giymişti.

Haberin Devamı

MİLLİ TAKIMDA 4 BEŞİKTAŞLI
A Milli Futbol Takımı'nın Yunanistan ve Katar ile oynayacağı hazırlık karşılaşmalarına Beşiktaş'tan dört futbolcu seçildi. Teknik direktör Fatih Terim her iki hazırlık maçı için Beşiktaş'tan İsmail Köybaşı, Oğuhan Özyakup, Olcay Şahan ve Cenk Tosun'u kadroya dahil etti.

Bu dört futbolcunu yanısıra Atiba ve Dusko Tosic de kendi ülkelerinin milli takımına seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!