Love Story 2010

Güncelleme Tarihi:

Love Story 2010
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2009 01:00

70’li yılların efsanevi aşk filmi “Love Story”den uyarlanan Star TV’nin yeni dizisi “Makber”, eski aşkları özlemle ananlara ilaç gibi geldi!

Haberin Devamı

Yapımcılığını Pana Film’in üstlendiği dizinin başrollerini paylaşan Devrim Nas ve Seda Bakan, Elele dergisi için objektif karşısına geçti, çekim arasında da çok özel açıklamalar yaptı.

70’li yılların efsanevi aşk filmi “Love Story”, bu kez bir dizi uyarlamasıyla karşımızda... Star TV’de başlayan “Makber”, eski aşkları özlemle ananlara ilaç gibi geldi! Dizide, Devrim Nas ve Seda Bakan başrolü paylaşıyor. ıkili, Elele için objektif karşısına geçti. ışte o güne ait kareler ve çekim arası yapılan özel açıklamalar...

PROJEYE NASIL DAHİL OLDULAR

Seda Bakan: “Adanalı”dan transfer oldum.  “Makber başlamadan önce ‘Adanalı’ dizisinde bir psikoloğu canlandırıyordum. Ama o sırada Pana Film’in ‘Makber’i yapacağını duymuştum ve bu rolü çok istiyordum. Bu durumu yapımcımla paylaştım. Onlar da beni desteklediler.”

Devrim Nas: Havaalanı uğurlu geliyor.
“Genelde bu tür şeyler hep havaalanlarında başıma gelir. ‘Melekler Adası’nda, New York’a giderken rahmetli Osman Yağmurdereli elime senaryoyu tutuşturmuştu. ‘Makber’de de, ıstanbul’a dönerken, dizinin senaristi şebnem havaalanından aradı beni. ‘Mutlaka görüşmeliyiz’ dedi. Ertesi gün randevulaşarak buluştuk. Senaryodan bahsedip ‘Senin olmanı çok isterim’ dedi. Senaryoyu okudum. Hiç tereddüt etmeden kabul ettim.”

“MAKBER”İN İKİ ANA KARAKTERİ

Seda Bakan: Güneş çok sempatik ve fedakâr.  “Güneş karakterini çok sevdim. Kimsesiz büyümüş, ama bu yalnızlıkla çok güzel baş edebilmiş, kendi ayakları üstünde hiç sarsılmadan duran bir kız. Sempatik, sevecen, fedakâr, asi, inançlarını sonuna kadar savunan bir genç kız. Güneş olabilmek için aylar boyunca çok çalıştım. Güneş karakteriyle birlikte her gün yeni bir şeyler öğreniyorum.”

Devrim Nas: Hazar, iş bitirici ve ağırbaşlı. “Hazar, burvuja bir ailenin içinde yetişmiş, onlardan çok mutlu olmayan ama o düzeni kendisine ait kılabilmiş. Soğukkanlı, öngörülü, ağırbaşlı, iş bitirici, saygılı ve yeniliklere açık. Hayatındaki en önemli eksiklik, bunu birlikte yaşayabileceği insan. Aile de onu, eski ortaklarının kızıyla evlendirmeye çalışıyor. Güneş ise birden karşısına çıkıyor.”

SENARYO HAKKINDA

Seda Bakan: Herkesin hayalindeki aşk bu
“Bence aşk öz olarak değişime uğramıyor ama tabii ki yaşandığı çağın, dönemin koşullarına da ister istemez ayak uyduruyor. Eskiden insanlar hayatı yaşadıkları kadar zannediyorlardı doğal olarak. Ama şimdi yaşayamadığımız, bizim dışımızda yaşanan hayatları da görüyoruz. Televizyon var, internet var, yani başka başka ihtimaller var. Ben ‘Love Story’de de, ‘Makber’de de, kendileri dışındaki dünyaya, o dünyanın gerçeklerine ve taleplerine birbirleri için meydan okuyan iki genç insan görüyorum. Bu çok kıymetli bir şey. Onlar, herkesin hayallerindeki aşkı yaşıyorlar. Ömrü olmayan bir aşk bu.”

Devrim Nas: Bizimki gibi saf bir dizi yok
“Yalnız bir hayat yaşıyoruz. O yalnızlığa da alışıyoruz. O yalnızlığın içinden kendimizi bir başkasına açmak da kolay gelmiyor. Daha korunaklı davranıyoruz. Böyle bir film yazılıyorsa, insanlara sıcak geliyorsa, bir hasret var demek ki. şu anda ‘aşk’ televizyon dizilerinde, çok yüksek tutkular ve entrikalar üzerine gidiyor. Neredeyse böyle saf bir dizi yok gibi.”

Haberin Devamı

AŞKA DAİR
Seda Bakan: Aşık olunca
mutasyona uğramam
“Aşık olunca mutasyona uğra-mam. Sadece içsel, duygusal bir hassaslaşma olur. Aşık olduğum kişiye göre hayatımı değiştirmem. Yani aşkım için kendime dair bir şeylerden vazgeçmem.”
Devrim Nas: Aşk konusunda
eski kafalıyım
“Günümüzde aşkın yerini tutku aldı galiba. Aşk, fedakârlık barındıran bir şey, tutkuda ise fedakârlık yok. Daha bencil... Ve sanırım insanlar sorumluk yaşamamak için tutkuyu daha çok tercih ediyorlar. O yüzden biraz eski kafalıyım.”

Haberin Devamı

Foto: Sibel Yılmaz
Yazı: Neslihan Böle

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!