Lösemiyi yendiler sıra üniversitede

Güncelleme Tarihi:

Lösemiyi yendiler sıra üniversitede
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2018 16:29

Küçük yaşlarda yakalandıkları lösemiyle giriştikleri mücadeleyi kazanan gençler, bu süreçte destek aldıkları Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV) kış kampında öğrenim görmeyi planladıkları üniversiteleri yerinde inceleme fırsatı buldu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin çeşitli illerinden Ankara’ya gelen LÖSEV’e kayıtlı öğrenciler, Lösemili Çocuklar Köyü’nde konakladı. LÖSEV’in kış kampı kapsamında Ankara ve Eskişehir’deki üniversiteleri gezen öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girerek, kazanmak istedikleri bölümler hakkında bilgilendirildi. Öğrencilere eşlik eden LÖSEV Sorumlusu Merve Can, öğrencileri Ankara’daki Lösemili Çocuklar Köyü’nde misafir edip, bu süreçte kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi. Her yıl yaz döneminde gerçekleştirdikleri kampı, bu yıl ilk kez kış mevsiminde yaptıklarını ifade eden Can, “Gençlere üniversite ziyaretleri yaptırıyoruz. Hem okulları tanısınlar hem de onlara moral olsun istiyoruz. Projeyle seçecekleri bölümler hakkında fikir sahibi olmalarını ve ders çalışma azimlerinin artmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘MORALİMİ YÜKSEK TUTMAYA ÇALIŞTIM’

Kampa katılan 11. sınıf öğrencisi Mükremin Ayhan (17), löseminin kendisi için zorlu bir süreç olduğunu bildirdi. Moral ve motivasyonla hastalığı atlattığını anlatan Ayhan, şöyle konuştu:
“LÖSEV sayesinde zorlu süreci rahat şekilde atlattım. Lösemi olduğumu öğrendiğimde 12 yaşındaydım. Yüzme sporuyla ilgileniyordum. Bu sırada performansım düştü. Hastaneye gittiğimde lösemi teşhisi kondu. Öğrendiğimde hastalık hakkında bir bilgim yoktu. Morali hep yüksek tutmaya çalıştım. Bu hastalıkta moral olumlu bir etken. Üç yıl süren zorlu tedavi sürecinden sonra lösemiyi atlattım. Şimdi sınava girip, elektrik-elektronik mühendisliği bölümünü kazanmak istiyorum.”

‘LÖSEV BANA BİR MUCİZE YAŞATTI’

Zeynep Yaşaroğlu (19) ise lösemi olduğunu ilkokul birinci sınıfta öğrendiğini belirterek, iki yıl süren zorlu tedavi sürecinin ardından hastalığı atlattığını ifade etti. Tedavi sürecinde LÖSEV ile tanıştığının altını çizen Yaşaroğlu, “Hastalığımla, yaşantımla ilgili çok güzel eğitim verdiler. Çaresiz olduğum süreçte LÖSEV bana bir mucize yaşattı. Lösemi tek başına atlatılacak bir hastalık değil. Lösemi tedavisi döneminde ailenin desteği çok önemli. Şimdi üniversiteye hazırlanıyorum. Güzellik ve cilt bakımı üzerine lisans eğitimi almak istiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

BAKMADAN GEÇME!