Lösemili Gönültaş bağlama çalıyor

Güncelleme Tarihi:

Lösemili Gönültaş bağlama çalıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2018 12:54

Lösemili Gönültaş bağlama çalıyor

Haberin Devamı

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- MALATYA'da Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sanat Merkezi'nde 1 buçuk yaşından beri lösemi hastalığıyla mücadele eden 18 yaşındaki Hakan Gönültaş, bağlama ve karakalem kursuna gelerek herkese örnek oluyor.
Evin tek çocuğu olduğunu ve daha önce hiç bir kursa gitmediğini belirten Gönültaş, "Lösemi hastalığı nedeniyle 1 buçuk yaşımdan beri tedavi görüyorum. Hastalığımdan dolayı sürekli hastanedeyim. Hastaneye gittiğim zamanlarda müzik dinleyerek, kalemle bir şeyler çizerek zamanımı geçirmeye çalışıyorum. Sık sık müzik dinlediğim için bağlamaya ilgi duydum. Sonra babam bana bir bağlama aldı. Bağlamayı nerede ve nasıl çalacağımı düşünürken, bir gün sanat sokağında bulunan fotoğraf makinesi müzesini görmeye geldim. O sırada Sanat Merkezi gördüm ve buradaki kursları gezerek bilgi aldım. Gelmem için uygun bir yer olduğunu anlayınca bağlama ve karakalem kursuna yazıldım. Burası çok güzel bir yer. Kurs veren eğitimcilerimiz herkesle birebir ilgileniyor" dedi.
Lösemi tedavisi gören arkadaşlarına ve ailelerine uyarında bulunan Gönültaş, "Benim durumumda olan arkadaşlarım kendilerini eve hapsetmesinler, hayata küsmesinler. Çıksınlar gezsinler, konsere, tiyatroya, sinemaya, sanat merkezlerine gitsinler. Ailelerin çocukları üzerinde çok büyük etkisi var. Çocuklarını desteklesinler, onlara güvensinler, sosyal aktivitelere yönlendirsinler. Sosyal medyadan faydalansınlar. Benim sosyal olmamda ailemin büyük bir etkisi var. Ailem beni yaptığım her etkinlikte destekliyor. 2015 yılında kendi adıma oluşturduğum Youtube sayfasında, çekimler yapıp yayınlamaya başladım. Şimdi de sanat merkezinde gördüğüm kursları çekip sitemde yayınlıyorum. Bana göre her şeyin temeli azim, çalışma ve mutluluk" diye konuştu. 
Toplumumuzun engellilere bakış açısının değişmesi gerektiğini belirten Gönültaş, "Benim evim buraya çok yakın, ancak ben tekerlekli sandalyemle buraya 1 buçuk saate geliyorum. Çünkü bizler için yapılan engelli rampalara araç park edilmesi veya başka bir engel konulması bizi oldukça sıkıntıya sokuyor. Ankara'ya gittiğimde kesinlikle zorlanmıyorum. Ama Malatya'da çok sıkıntı yaşıyorum. İnsanlardan isteğim bizim için yapılan rampaları kapatmasınlar, bizim için ayrılan alanlara araç park etmesinler" şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!