Lösemili Eyüp'ün hayali araba yatak

Güncelleme Tarihi:

Lösemili Eyüpün hayali araba yatak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2016 12:18

Lösemili Eyüp'ün hayali araba yatak

Haberin Devamı

Akif ÖZDEMİR/ ADANA, (DHA)- ADANA'da babası da kanser olan ve güç şartlarda yaşam savaşı veren lösemi hastası 8 yaşındaki Eyüp Dal, tek hayalinin araba modelli yatak ve dizüstü bilgisayar olduğunu söyledi.
Fehmi ve Emine Dal, 2006 yılında evlendi. Aylık 200 liraya 2 odalı bir evde yaşayan ve sokaklarda seyyar satıcılıkla geçimini sağlayan Eyüp Dal'ın evliliğinden 3 çocuğu oldu. 2012 yılında başının sağ tarafında çıkan şişlik nedeniyle gittiği Adana Devlet Hastanesi'nde beyninde tümör olduğunu öğrenen Fehmi Dal, farklı hastanelerde 4 kez ameliyat oldu. Çalışamaz hale gelen Fehmi Dal, 3 çocuğuyla geçim sıkıntısı yaşarken, kendisi gibi beyninde tümör taşıyan lösemi hastası oğlu Eyüp de sol gözünü kaybetti.
'DİĞER ÇOCUKLARDA DA BELİRTİLER VAR'
Oğlu Eyüp'ü parasızlıktan hastaneye dahi götüremediğini söyleyen Eyüp Dal şöyle konuştu:
"Oğluma yapılan tetkikler sonucunda beyninde tümör oluştuğunu öğrendim. Kemoterapi uygulandı. Beynin kritik bölgesinde olduğu için risk oluşturduğundan ameliyat edilemedi. Şimdi 8 yaşına geldi ve beyindeki tümörün büyümesiyle oğlum sol gözünü kaybetti. Kendi hastalıklarımı unuttum, yürümekte dahi zorluk çekiyorum. Aşırı kilo kaybı yaşadım. Diğer çocuklarımda da hastalık belirtileri var. Çünkü bendeki hastalıklar kalıtsal. Yol parası bulup hastaneye dahi götüremiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım."
'ARABA MODELLİ YATAĞIM OLSUN'
Tedavisi devam eden Eyüp Dal ise hayalinin araba modelli bir yatak olduğunu söyledi. Dal, "Babamın maddi durumu olmadığı için okula giderken harçlık götüremiyorum. Büyüyünce asker olmak istiyorum. Babamı tedavi ettirmek istiyorum. Bilgisayarımız olmadığı için derslerimize de bakamıyoruz. Hastalığım nedeniyle sürekli göz ağrısı çekiyorum. Araba modelli bir yatağım olsun istiyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!