Lösemili çocuğun hayali gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Lösemili çocuğun hayali gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2015 08:59

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde lösemi tedavisi gören 5 yaşındaki Mustafa Can Gölge'nin itfaiyeci olma hayali, bir tıp öğrencisinin aracılığıyla gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Barış Adıgüzel, hastanenin onkoloji bölümünde bir süredir lösemi tedavisi gören Mustafa Can Gölge'nin sürekli itfaiye araçlarıyla oynadığını, itfaiyecileri taklit ettiğini fark etti.

5 YAŞINDAKİ MUSTAFA CAN'IN HAYALİ GERÇEK OLDU / FOTO GALERİ

Küçük çocuğun itfaiyeci olmak istediğini öğrenen Adıgüzel, Mustafa Can'ı hayaline kavuşturmak için "Leyla'dan Sonra Projesi" (üniversite öğrencilerinin lösemi hastalarının hayallerini gerçekleştirmek için oluşturduğu topluluk) kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi İletişim Merkezi'ne başvurdu.

Mustafa Can'ın itfaiyeci olmayı ve itfaiye aracına binmeyi çok istediğini, çocuğun hayalinin gerçekleştirilmesinin mümkün olup olmadığını soran Adıgüzel'e Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ahmet Kısa olumlu yanıt verdi.

Haberin Devamı

Lösemili çocuğun hayali gerçek oldu

HASTANEDEN İTFAİYE ARACI İLE ALINDI, TATBİKATA KATILDI

İtfaiye erleri, küçük Mustafa Can'ın hayalini gerçekleştirmek için seferber oldu. Mustafa Can, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinden itfaiye aracıyla alındı. Annesi Emine Gölge ile İtfaiye Daire Başkanlığı Hürriyet İstasyonu'na getirilen Mustafa Can, ekipler tarafından itfaiyeci selamıyla karşılandı.

Başkan Ahmet Kısa'nın koltuğuna oturan Mustafa Can, telsizle ekiplere direktif verdi. Can, daha sonra itfaiye erlerinin tatbikatına katıldı, yangına su sıktı.

Tatbikat kapsamında itfaiye aracına binen ve yangına gidiyormuş gibi sirenleri açarak istasyon bahçesinde tur atan Mustafa Can, ardından yüksek bir yerde mahsur kalan kişinin kurtarılmasına yardım etti.

Sepetli merdivenle kurtarma çalışmalarına katılan Mustafa Can, hayallerini gerçekleştiren itfaiye erlerine teşekkür etti. Mustafa Can'a itfaiye ekiplerince kendisi için yaptırılan itfaiyeci tişörtü ve itfaiye kıyafeti desenli nevresim takımı hediye edildi.

Lösemili çocuğun hayali gerçek oldu

Haberin Devamı

KEDİLERİ KURTARMAK İÇİN İTFAİYECİ OLMAK İSTİYOR


Mustafa Can, "Kedileri çok seviyorum. Onları yüksek yerlere çıktıklarında kurtarabilmek için itfaiyeci olmak istiyorum" ifadesini kullandı.

Anne Emine Gölge ise oğlunun hastalığı yenmesi için moralinin yüksek olmasına ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Oğlunun itfaiyede kaldığı gün boyunca yüzünden gülücüklerin eksik olmadığını vurgulayan Gölge, "Bir gün de olsa hastalığını tamamen unuttu. Oğlumun hayali gerçek oldu. Çok mutluyum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!