Türkiye'nin en iyi köşe yazarları en güzel köşe yazıları ile Hürriyet'te! Usta yazarlar ve gündemi değerlendiren köşe yazılarını takip edin.

LORLU POĞAÇA

HAZIRLANIŞI:

Oda sıcaklığındaki margarinin içine çiçek yağı, yoğurt, 2 yumurta sarısı ve 1 yumurta beyazı bir kaba konup karıştırılır. Ortalama 2 bardak un, kabartma tozlarıyla birlikte elenip bu karışıma eklenir ve yavaş yavaş yoğrulur. Hamur ele yapışmayacak hale gelene kadar un ilave edilir. Hamurunuz kulak memesinden daha yumuşak olmalı ki pişince ağızda dağılsın. Fazla un poğaçanın pişince sert olmasına sebep olur, yumuşak hamur tercihiniz olmalı. Hamurdan ufak parçalar alınıp merdaneyle açılır. Bir bardak yardımıyla hamura yuvarlaklar kesilir, kesilmiş olan yuvarlakların içine lor peyniri konup kapatılır. Kapatılmış olan poğaça hamurlarının üzerine 1-2 damla zeytinyağı damlatılmış yumurta sarısı sürülür, böylece poğaçalara parlaklık katılır. Dilerseniz poğaçalarınızı çörek otuyla da süsleyebilirsiniz. 175 derece ısıtılmış fırında tepsiye dizilmiş poğaçalar üzerleri kızarana kadar pişirilir.

MALZEMELER:

1 paket margarin

1 çay bardağı Kristal çiçek yağı

1 çay bardağı yoğurt

2 yumurta

(1 yumurta sarısı üstüne ayrılacak)

1 tatlı kaşığı tuz

2 paket kabartma tozu

250 gr. lor peyniri

Aldığı kadar un
X

YAZARIN DİĞER YAZILARI