Türkiye'nin en iyi köşe yazarları en güzel köşe yazıları ile Hürriyet'te! Usta yazarlar ve gündemi değerlendiren köşe yazılarını takip edin.

LOR KURABİYESİ

(1 adet 100 kalori)

MALZEMELER:

1/2 kilo lor peyniri

3 yumurta

2 su bardağı

toz şeker

4 su bardağı un

2 paket Baking

Powder

1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI:

Tuzsuz ve yağlı olan lor peyniri şekerle kıvama gelene kadar güzelce karıştırılır. Yumurtalar karışımın üzerine eklenir ve peynirin ezilmesi için 10 dk karıştırılır (Peynirde topaklanma olmayacak). Karışımın üzerine un ve kabartma tozu elenir. Elde edilen yumuşak hamur elde şekillendirilir, büyük yuvarlaklar lor kurabiyesine çok uygun. Kurabiyelerin üzerini önce yumurta beyazına (şekerin yapışması için) sonra toz şekere batırarak süsleyebilirsiniz. Tepsiye dizilen hamur 170 derece ısıtılmış turbo fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.

Yağın yumuşaklığına göre un artabilir veya azalabilir.

Ortalama pişme süresi 25 dakikadır fakat bu süre fırının modeline göre değişir.
X

YAZARIN DİĞER YAZILARI