Londra’yı ısıtacaklar

Güncelleme Tarihi:

Londra’yı ısıtacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 14:18

Avrupa’nın en büyük sokak gösterisi Notting Hill karnavalı, pazar ve pazartesi günleri yapılacak. Karnaval Batı Londra’nın Nothing Hill semtinde pazar günü başlayacak.

Haberin Devamı

Londra, kölelik ve köle ticaretinin sona ermesinin sembolik bir kutlaması olarak 1966 yılından bu yana düzenlenen Nottinghill karnavalına hazırlanıyor. Pazar günü başlayacak karnaval, ulusal tatil günü olan pazartesi de devam edecek. Afrika- Karayip Adaları’nın kültürüne ait geleneksel folklor ve kostüm şöleni olan karnaval için dünyanın ve İngiltere’nin dört bir yanından yüzbinlerce insan Londra’ya akın ediyor.

1.5 MİLYON KİŞİ BEKLENİYOR

Notting Hill Karnavalı ilk kez 1966 yılında, siyahların 1958’de büyük bir isyan başlatıp polisle çatıştıkları Batı Londra’da yapılmıştı. Avrupa’nın en büyük sokak festivali olan ve iki gün sürecek karnavalı yaklaşık 1.5 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Afrika ve Karayip ülkelerinden göç eden Londralılar, karnavalla, Karayip Adaları’nın renkli festivallerinin heyecanıyla coşkusunu Londra’ya taşımayı hedeflemişti.

Haberin Devamı

SAAT 10.00’DAN 20.30’A KADAR

38 ayrı noktaya ses sistemlerinin kurulacağı festivalin ilk günü geleneksel kıyafetleri ile binlerce çocuğun kortejine sahne olacak. İki gün boyunca sabah saat 10.00’da başlayacak kutlamalar akşam 20.30’a kadar devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!