‘Londra’daki bir hayatla, İstanbul’daki hayat arasında fark yok’

Güncelleme Tarihi:

‘Londra’daki bir hayatla, İstanbul’daki hayat arasında fark yok’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 11:00

İngiltere’deki Türk öğrencilere barınma ve öğrenim imkanı sağlayan Türken Vakfı başkent Londra’da iftar verdi.

Haberin Devamı

İFTARDA bir konuşma yapan AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, İngiltere’de meydana gelen terör olaylarından ve dün geceki yangından etkilenenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. “Türkiye’deki kardeşleriniz sizin için dua ediyor, sizin için buradalar” diyen Kan, şöyle devam etti: “Bu trajedi sonucunda ortaya çıkan çok insanca ve iyi bir şey vardı. Yangından etkilenen insanlara yardım etmek için ilk koşan insanlar Müslümanlardı. Müslüman topluluğun buradaki gücünü görmekten memnuniyet duyuyorum. Kardeşim Afzal ile birlikte meclise seçilen birçok Müslüman milletvekilinin varlığı da burada ne kadar güçlü bir Müslüman topluluğunun olduğunu gösteriyor.”

ONLARA MÜSAADE ETMEMELİYİZ

“Dinimizle hiçbir alakası olmayan terör gruplarının İslam adını kullanarak işlediği suçlara karşı gelmemiz gerekiyor. Bu yüzden bir olup bu grupların dinimizin adını lekelemelerine müsaade etmemeliyiz. Görüyoruz ki, bazıları İslam ile terörü eşleştiren bir bilgi üretimi çabası içerisinde. Bu kabul edilemez. Dinimize göre bir insana zarar vermek tüm insanlığa zarar vermek demektir. Bu yüzden insanlara, bizim için Manchester’da, Londra’da, Brüksel’de, Nice’te, Kabil’de, Filistin’de ya da İstanbul’da kaybedilen bir hayatın birbirlerinden farklı olmadığını söylememiz gerekiyor.”
Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç de Türken Vakfının İngiltere şubesinin iki yıl önce açılmasına rağmen ülkenin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri haline geldiğini söyledi. Bilgiç, “Türken Vakfına böyle başarılı bir organizasyonla, bu kadar farklı bir kitleyi bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Bu kutsal ay sayesinde İslam’ın barış ve kardeşliğe çağıran ilahi mesajını daha iyi anlayabiliriz. Ne yazık ki, son zamanlarda acımasız terör olaylarına şahit olduk. Dinimizde terörün yeri yoktur. Bu vesileyle Manchester’da ve Londra’da gerçekleşen terör olaylarından etkilenen İngiliz halkına da taziyelerimi sunuyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE HARİKA BİR TARİHE SAHİP

İşçi Partisinden Manchester Gorton milletvekili Afzal Khan ise 8 Haziran’da ada genelinde yapılan erken genel seçime değindi. Khan, “Bu meclis Britanya’nın çeşitlilik açısından bu zamana kadar sahip olduğu en farklı meclis. Sadece parti anlamında değil, sahip olduğumuz kadın milletvekili sayısı açısından da farklı bir meclise sahibiz. Çeşitlilik bizim için zenginlik demek. Birçok zorlukla karşı karşıyayız. Son zamanlarda birçok terör olayı yaşadık. Bu konuda beni en çok etkileyen şey ise bu terör olaylarına verilen karşılık oldu. Onlarca, binlerce insan Manchester’ın kent merkezindeki Albert Meydanı’nda birliktelik ve dayanışma mesajlarıyla bir araya geldi” dedi.
Khan, “Türkiye harika bir tarihe sahip, çok güzel bir ülke. İngiltere, Türkiye ile ekonomik olarak iyi ilişkiler içerisinde ve uluslararası arenada birlikte çalışıyor. Ben de Türkiye ile İngiltere arasındaki ilişkinin daha iyiye gitmesi için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AMACIMIZ ENTEGRASYONA KATKI SAĞLAMAK

Türken Vakfı Başkanı Hakan Camuz ise iki yıldır İngiltere’ye Ortadoğu’dan, Afrika’dan ve dünyanın başka bölgelerinden gelen öğrencilerin hayallerine ulaşmasına yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi. Camuz, “Öğrencilerin gerçekleştirmek istedikleri hedeflerine katkı sağlamak için çeşitli aktiviteler, organizasyonlar, akademik çalışmalar düzenliyoruz. Bunu yaparken bir amacımız da İngiltere’deki toplumumuzun entegrasyonuna katkı sağlamak” diye konuştu.
Bu yıl ikincisi düzenlenen Türken Vakfı iftarına, AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, AK Parti Ankara milletvekili Aydın Ünal, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, İşçi Partisi milletvekili Afzal Khan, Türken Vakfı İngiltere Başkanı Hakan Camuz, Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu ve İngiltere Müslüman Konseyi Başkanı Genel Sekreter Yardımcısı Miqdaad Versi’nin yanı sıra Londra’daki inanç gruplarının temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, akademisyenler, iş adamları ve öğrencilerin de aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!