Londra'da yıldız savaşları

Güncelleme Tarihi:

Londrada yıldız savaşları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2016 13:57

Tüm dünyadan Star Wars hayranlarını bir araya getiren “Star Wars Celebration Europe” etkinliği, geçtiğimiz günlerde Londra’da yapıldı. Sinema tarihine damga vuran serinin önemli isimlerini fanlarıyla bir araya getiren etkinliğe Ayşe Tolga da davetliydi. Tolga, izlenimlerini Kelebek okurları için kaleme aldı.

Haberin Devamı

Serinin 1977 yapımı ilk filmi “Yıldız Savaşları: Yeni Bir Umut”u seyrettiğimden beri hayranıyım. Yıldız Savaşları, George Lucas’ın muhteşem vizyonu ile oluşturulmuş bir evren. 

“Star Wars” serisi bana göre aslında insan ruhundaki ikiliği anlatan bir felsefe ile görsel olarak tasarlanmış bir evreni anlatır. 
Felsefesi ve içeriğiyle aslında bilimkurgu filminden öte şeyleri anlatır, çok derin bir filmdir. Bu nedenle de 1977’den günümüze daha da kuvvetlenerek gelmiştir. Serinin devam filmleri, bilgisayar oyunları, kostümleri, sahne tasarımları, sözleri, müzikleri ve filmin kahramanları ile bir bütündür. 
Büyük hayranı olduğumu bildikleri için, United International Pictures’ın Türkiye’den özel davetlisi olarak bir tek bendenizin katıldığı “Star Wars Celebration Europe” ise muhteşemdi... Peki, Yıldız Savaşları Kutlamaları nedir? 
Bu 2 veya 3 gün süren, tüm dünyadan Star Wars hayranlarının toplandığı bir etkinlik aslında. İlk kez 1999’da Colorado’da “Star Wars: Episode I – The Phantom Menace”in tanıtımı için başlatılan bu ekinlik o kadar sevilmiş ki tam 11 tane düzenlenmiş.
15-18 Temmuz’da, Londra Excel Kongre Merkezi’nde düzenlenen son etkinlik, kutlamaların Avrupa ayağı idi.
3 günde 10 bin ziyaretçinin gezdiği, paneller, özel gösterimler, söyleşiler, sergiler, etkinliklerle dolu dolu geçen bu etkinlikte harika şeyler gördüm...

Londrada yıldız savaşları


ETKİNLİKTE NELER VARDI

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden gelen binlerce Star Wars hayranını buluşturan etkinlikte neler vardı neler... 
- Paneller ve özel gösterimler...
- Sergiler ve açık artırmalar...
- Film gösterimleri... 
- Star Wars filmlerinde kullanılmış çok özel ve nadir parçalarının koleksiyonları...)
- Star Wars logolu ürünler...
- Star Wars oyunları: Lego, EA ve PS başta olmak üzere lider dijital oyun firmalarının oyunlarının tanıtıldığı oyun alanları...
- Star Wars kostümlü hayranların 
gösterileri
Etkinliğin düzenlendiği ilk gün Londra Excel Kongre Merkezi’ne vardım ve hemen keşfe başladım. Kongre merkezinin tüm salonlarına yayılmış olan sayısız firmanın standları çok etkileyiciydi. Ev dekorasyonundan mimariye, modadan uçak şirketlerine kadar filmin etkilediği sonsuz markanın ürünlerini bir arada görmek ilginçti.

Haberin Devamı

Londrada yıldız savaşları

 Alden Ehrenreich

Haberin Devamı

YENİ FİLMİN KAMERA ARKASINI İZLEDİM

 

Tabii bir de paneller vardı...
İlk Star Wars üçlemesinin yıldızları Luke Skywalker’ı oynayan Mark Hamill ve Prenses Leia olarak izlediğimiz Carrie Fisher’ın panellerinde, geçmiş filmlere ait sorular dışında kayda değer çok şey konuşulmadı belki ama çok tatlıydılar. 
Serinin Aralık 2016’da vizyona girmesi beklenen son filmi “Star Wars Anthology: Rogue One”ın (Bir Yıldız Savaşı Hikayesi) yönetmeni Gareth Edwards, yapımcı Kathleen Kennedy, filmin oyuncuları Diego Luna, Riz Ahmed, Donnie Yen, Felicity Jones, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk ve Forest Whitaker dışında komutan kılığıyla sahneye girip bizi korkutan Ben Mendelsohn şahaneydi. 
Gareth Edwards’ın ilk kez bizlerle paylaştığı filmin kamera arkası videosuna dayanarak söyleyebilirim ki, günümüz dünyasına yakın mekanlarda çekilen ilk Star Wars filmi A new Hope’un fotografik diline benzeyen kareleriyle, Rogue One alışkın olmadığımız Star Wars filmi vaat ediyor.

Haberin Devamı

Londrada yıldız savaşları

“Rogue One” filmi yıldızlarından Felicity Jones

HAN SOLO, 2017’DE DİRİLİYOR

Katıldığım bir diğer panel ise çekimlerine 2017 Şubat’ında başlanması planlanan “Han Solo: Star Wars Story” ekibinin yer almış olduğuydu. Burada nasıl bir hikayenin geleceğiyle ilgili keyifli ipuçları sunuldu. 
Lucas Film senaryo ekibinin deneyimli yazarı Pablo Hidalgo’nun sunduğu panelde, Lucas Film Başkanı Kathleen Kennedy, filmin yönetmenleri Chris Miller ve Phil Lord, geçen sezon izlediğimiz serinin son filmi “Star Wars: Episode VIII-Güç Uyanıyor” filminin yönetmeni Rian Johnson ve filmin tatlı kahramanı Finn’i şahane canlandırarak bizi kendine aşık eden John Boyega’yı görmek şahaneydi.
Fakat bu panelde sürpriz vardı, işte o beni benden aldı. “Star Wars: Episode VIII-Güç Uyanıyor” filminde ölen Han Solo karakteri, 2018’de vizyona girecek “Han Solo: Star Wars Story’de tekrar ekrana gelecek.
Filmin yönetmenleri Chris Miller ve Phil Lord, aylarca uğraşın sonunda ilk görüştükleri aktörde karar kıldıklarını açıkladı.
Hey, yeni Han Solo meğerse Koen biraderlerin harika filmi Hail Cesar’da Hobie Doyle olarak izlediğimiz Alden Ehrenreich’miş!

Haberin Devamı

Londrada yıldız savaşları

NELERi SEVDiM

* Koleksiyonerlerin standlarını ve muhteşem ürünleri
* Star Wars tablolarını
* Star Wars fanlarının yaratıcı kostümlerini
* Farklı markaların Star Wars temalı ürünlerini 
* Minik Jedi’ların eğitimlerini 
* Vintage Star Wars oyuncaklarını (Ben de harika bir ışın kılıcı ve Jabba’nın dönüşü serisindeki Prenses Leia oyuncağını kaçırmadım)

Londrada yıldız savaşları

John Boyega

BAKMADAN GEÇME!