GeriSeyahat Londra'da Paskalya bahaneeğlence şahane
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Londra'da Paskalya bahaneeğlence şahane

Londra'da Paskalya bahaneeğlence şahane

Paskalya Tatili’nde yolunuz Londra’ya düşerse, bayram kutlamaları çerçevesinde düzenlenen birbirinden eğlenceli aktivitelerle unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz. Londra’nın göz alıcı mekanlarında düzenlenen yumurta avlarından özel gösterilere, sergilerden fuarlara, dopdolu bir tatil yapma imkanı bulabilir; İngilizlerin dört günlük çikolata ziyafetlerine ortak olarak, ülkenin en lezzetli çikolatalarından tadabilirsiniz.

Yumurta Avı

Yumurta şeklinde yapılmış, birbirinden değişik lezzet ve boylarda, üzerleri itinayla dekore edilmiş çikolataları hediye etmek, Paskalya’nın önemli bir geleneği. Bayramın olmazsa olmazı da, yumurta avı yarışmaları. Londra’nın gözde mekanlarında düzenlenen yarışmalarda, rengarenk yapay yumurtalar mekanların dört bir köşesine yerleştiriliyor. Gizlenmiş yumurtaları bulanlar, yarış sonunda çikolatadan yapılmışlarıyla ödüllendiriliyorlar. Özellikle çocuklar için eğlenceli bir aktivite. Dünyanın en ünlü botanik bahçesi ‘Kew Garden’, bu yıl ‘Koyun Shaun’ temalı bir yumurta avına ev sahipliği yapıyor. 5 Nisan pazar günü, bahar çiçekleri arasında, Koyun Shaun ve arkadaşlarıyla, çeşitli aktivitelerle keyifli vakit geçirmek istiyorsanız bu avı kaçırmayın.

Başka bir yumurta avı, Greenwich semtindeki 19. yüzyıldan kalma ünlü kargo gemisi ‘Cutty Sark’ içinde düzenleniyor. Kendi zamanının uzay mekiği olarak adlandırılan yelkenli, bayram süresince, hazine avı temasıyla hem büyüklere hem de küçüklere eğlenceli zamanlar vadediyor. Yolunuz Battersea Park’taki hayvanat bahçesinden geçerse, göreviniz yine dedektif gibi çalışarak, egzotik hayvanlar arasındaki yumurtaları bulmak.

Londrada Paskalya bahaneeğlence şahane


Londra Çikolata Turu

İflah olmaz bir çikolatakolikseniz, bu tur tam size göre. Londra’nın en göz alıcı semtlerinden Mayfair’de gerçekleştirilecek iki saatlik turda, çikolatanın tarihi ve yapımı hakkında bilgi edinecek, dünyadaki en prestijli çikolata markalarının çikolatalı trüf ve makaronlarından tatma imkanı bulacaksınız. Green Park metro istasyonu önünden, 5 Nisan pazar günü, saat 12.30’da başlayacak tur için önceden yerinizi ayırtmanız gerekiyor. 13 yaşın alt sınır olarak belirlendiği turu aşağıdaki adresten rezerve edebilirsiniz.

http://www.tourguides.org.uk/page.php?domain_name=tourguides.org.uk&viewpage=Chocolate%20Tour

Londrada Paskalya bahaneeğlence şahane


Teras Bahçeleri

Kensington semtindeki ‘Roof Gardens’, Paskalya Bayramı trafiğinden ve şehrin telaşından kaçmak isteyenler için bir alternatif. Londra merkezinin alımlı bölgelerinden birinde, büyük bir binanın terasına kurulan Teras Bahçeleri’nde büyülü bir gün sizleri bekliyor. Farklı tasarımlarıyla üç bahçeye ev sahipliği yapan mekanda, restorandan bara kadar ziyaretçiler için her türlü ihtiyaç düşünülmüş. Yaklaşık 31 metre yükseklikte, yaklaşık 6 bin metrekarelik bir alana yayılmış Teras Bahçeleri’ndeki Paskalya etkinliklerine, 5 Nisan pazar günü sabah 11’den itibaren katılabilirsiniz. Çocuklar Paskalya tavşanı eşliğindeki çikolata avında hoş vakitler geçirirken, büyükler de yeşillikler arasında arkalarına yaslanıp, günün tadını teras barın özel kokteylleriyle çıkarabilirler.

Londrada Paskalya bahaneeğlence şahane


Londra Zindanları’nda Çikolatalı Dehşet

Londra’nın turistik mekanlarından Londra Zindanları da, Paskalya için kendine özgü bir etkinlik düzenliyor. Korkunç tarihi olayların, canlı aktörler ve özel efektlerle canlandırıldığı zindanlarda, dehşet verici çığlıklar Paskalya tatili boyunca da devam edecek. Kötü niyetli, çekici bayan Edmunds, Viktorya dönemi şekerci dükkanındaki rengarenk çikolata ve şekerleriyle ziyaretçilerini baştan çıkarmaya çalışacak. Cazibesine kapılıp, sunduğu lezzetleri kabul ederek ölümü göze alacak mısınız?

Londrada Paskalya bahaneeğlence şahane


Deniz Mercanları: Denizin Gizli Şehirleri Sergisi

27 Mart'ta Doğal Tarih Müzesi'nde ilginç bir sergi açılıyor. Paskalya tatili süresince de ziyaret edebileceğiniz serginin konusu "Deniz Mercanları: Denizin gizli şehirleri". Son 30 yıl içinde dünyadaki deniz mercanlarının %40'ı yok olmuş durumda. Sergide, akvaryum içinde canlı deniz mercanlarının yanı sıra, denizaltı değişimlerini gözlemleyen Catlin Su Altı Araştırmaları Enstitüsü'nün panoramik görüntüleri kullanılacak. Serginin en önemli parçası ise, büyük dijital panellerle yaratılacak ve ziyaretçilerine su altındaymış hissini verecek olan nefes kesici görüntüler.

Londrada Paskalya bahaneeğlence şahane


Paskalya Bayramı nedir?

Bayram, Hristiyanlık inancına göre, peygamber İsa’nın çarmıha gerildikten üç gün sonra yeniden dirilişini kutlar. Her yıl, mart ayı sonundan nisan ayı sonuna kadar olan süreçte farklı bir tarihe düşer. Paskalya’dan önceki cuma günü ile sonrasındaki pazartesi gününün resmi tatil olarak kabul edilmesiyle, bayram dört günlük bir şölene dönüşür. Bayramın en önemli geleneği, yeniden canlanmayı kutlamak için, yumurta hediye etmektir. Yumurta, kadim toplumlardan bu yana yeni yaşamı ve dirilişi sembolize eder. Eski tarihlerde tahtadan ya da değerli taşlardan oyulan yumurtaların yerini, günümüzde çoğunlukla çikolatadan yapılanlar almış durumda. Bununla birlikte, bayrama hazırlık sürecinde katı hale gelinceye kadar kaynatılan yumurtaların, rengarenk boyanarak dekore edilmesi geleneği de halen devam etmekte.

False