Londra’da İzmir Ekonomi Üniversitesi sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Londra’da İzmir Ekonomi Üniversitesi sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2017 11:43

Londra’da, Westminster Üniversitesi Dijital Fabrikasyon biriminin geleneksel Uluslararası Tasarım Festivali’nde (FabFest 2017), İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, üçüncülük kazandı.

Haberin Devamı

BU yıl teması Pop up City olan festivale Türkiye, ABD, Çin, İspanya, İtalya, Hong Kong, Romanya, Polonya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Hindistan, Danimarka ve Kıbrıs’tan 30’dan fazla üniversite katıldı. Türkiye’den İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Bölümü ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Mimarlık Bölümü öğrencileri festivalde çalışmalarını sergiledi.
Kraliyet Politeknik Enstitüsü olarak 1838 yılında kurulan Westminster Üniversitesi’nin Marylebone Road üzerindeki kampüsünde öğrenciler, mentörleri eşliğinde perşembe günü pavyon kurulumlarını tamamladı. Ertesi gün jüri üyeleri pavyonları ziyaret etti.

Londra’da İzmir Ekonomi Üniversitesi sürprizi
İzmir Ekonomi Üniversitesi 8’inci sınıf mimarlık öğrencisi, bir yüksek lisans ve bir doktora öğrencisinden oluşan ekip, pavyon formunu Twitter’da, Londra’nın belli bir bölgesinde, belli bir anda #london hashtagiyle atılmış tweet yoğunluğundan almış. Bu hashtag ile atılan tweetlerin sayısının arttığı bölgelerde pavyon yere doğru sarkan kristalize sarkıtlar oluşturuyor. Alınan harita kesitinin ortasından geçen nehirde tweet yoğunluğu az olduğundan insanların geçebilecekleri kısa bir yol oluşturuyor. Sosyal medya verilerinin görselleştirmesiyle oluşturulan bu form, parçaların lazer kesim tekniğiyle kesilmesiyle üretilmiş.

Haberin Devamı

BİRİNCİ KIBRIS, İKİNCİ HONG KONG
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri kağıt kaplama ile kısıtlı sürede kısıtlı malzemeyle tekrarlanabilen, içerisinde etkileşimli video ve ışık sistemi olan bir mimari yapı kurdu. Yedi farklı kategoride düzenlenen yarışmada İzmirli öğrenciler, en prestijli ödüllerden biri olan ‘Mimari ve Fabrikasyon’da, Kıbrıs ve Hong Kong’un ardından üçüncü ilan edildi. Ödül kazananlar FabFest Direktörü Dr. David Scott tarafından açıklandı. Diğer ödül sahipleri ise cumartesi akşam açıklanacak. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Mentör Yrd. Doç. Dr. Varinlioğlu, “Çok mutluyum. Türkiye’yi temsil etmek çok güzel” dedi.
Ambika P3, University of Westminster. 35 Marylebone Road, London. NW1 5LS adresindeki festival pazar günü sona erecek. Festival 10.00- 17.00 arasında ziyaret edilebilecek.

BAKMADAN GEÇME!