Londra Olimpiyatları “Ramazan”a hazır

Güncelleme Tarihi:

Londra Olimpiyatları “Ramazan”a hazır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2012 12:33

Londra Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi (LOCOG) Başkanı Sebastian Coe, Ramazan ayına denk gelen oyunlar sırasında atletlerin, ekiplerin ve seyircilerin gereksinimlerini karşılayacaklarını bildirdi.

Coe, Londra'daki Yabancı Basın Birliği'nde (FPA) AA'ya yaptığı açıklamada, Londra Olimpiyatlarına hazırlandıkları dönemde, Ramazan ayının oyunlarla çakışacağının farkında olduklarını ve buna göre tedbir aldıklarını ifade ederek, “Sadece atletlerin değil, ekiplerin ve seyircilerin de gereksinimlerini karşılayacağız” dedi.

Oyunlara hazır olduklarını vurgulayan Coe, her türlü güvenlik önlemini aldıklarını dile geetirerek, güvenliği sağlayacak askerlerin ve polislerin oldukça tecrübeli olduğunu vurguladı. Coe, “Bunun spor organizasyonu olduğunu, güvenlik zirvesi olmadığını hepimiz aklımızda tutuyoruz. Vermek istediğim mesaj, olimpiyat oyunlarının güvenli olacağıdır” diye konuştu.

Sebastian Coe, olimpiyat oyunlarının ardından yapılacak paralimpik oyunlarının biletlerinin çoğunun tükendiğini ve bunun şimdiye kadar yapılanlar arasında rekor olduğunu bildirdi.

Londra Olimpiyat Oyunları sırasında havanın yağmurlu olabileceğinin hatırlatılması üzerine Coe, “Şimdiye kadar oldukça yağışlı bir yaz yaşandığını, bu konuda yapabilecekleri bir şey olmadığını” söyledi.

İstanbul'un da aralarında bulunduğu bazı şehirlerin 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı konusuna değinen Coe, “Bu uzun bir yol. Bir vizyonunuz olması lazım. Olimpiyatlara neden ev sahipliği yapmak istediğinizi açıkça ortaya koymalısınız” dedi.

27 Temmuz'da başlayacak 2012 Londra Olimpiyatları organizasyonunu adaylık sürecinden bu yana yöneten 55 yaşındaki Sebastian Coe, 1500 metrede 1980 ve 1984 yıllarında ülkesine altın madalya kazandırdı. Spor hayatının ardından siyasete atılan Coe, 1992-97 yıllarında Muhafazakar Parti milletvekilliği yaptı, 2000 yılında ise Lordlar Kamarasına girdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!