Londra’da Bora Aksu damgası

Güncelleme Tarihi:

Londra’da Bora Aksu damgası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2006 00:00

14-19 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ve dünyanın en önemli moda fuarlarından biri kabul edilen Londra Moda Haftası’nda bu yıl Türk modacılar iz bıraktı. Ünlü İngiliz mağazalar zinciri Top Shop’un verdiği "New Generation Designer-Genç Nesil Tasarımcılar" ödülünü ilk kez 4 sene arka arkaya alarak bir anda moda dünyasının ilgisini çeken Türk modacı Bora Aksu, Doğa Tarihi Müzesi’nin hemen önünde kurulan çadırda verdiği defileyle büyük yankı uyandırdı.

İngiltere Moda Konseyi tarafından 2001-2005 tarihleri arasında 4 kez ödüllendirilen Bora Aksu’nun sabah saatlerinde sunduğu defile büyük bir basın ordusu tarafından izlendi.

Türk modacının 2006-2007 kış sezonunu tanıttığı yedinci koleksiyonu moda severlerin beğenisini kazanırken, değişik materyalleri bir araya getirerek farklı bir çalışma yakalayan Aksu’nun kış koleksiyonunda deri, kumaş, şifon, kürk gibi birbiriyle tezat elementler ustaca kullanması dikkat çekti. Cotton mağazalarıyla 150 koleksiyonluk bir çalışma yapan Aksu, "Türkiye ile bağlarım çok önemli. Defilelerimi Londra’yla sınırlamak istiyorum. Satış ve showroom için Paris’i tercih ediyorum. Türkiye ve İstanbul’da benim için çok önemli" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!