Güncelleme Tarihi:
Şimdilik kendi reyonlarında satışa sundukları incir lokumuyla ilgili bilgi veren İncir Araştırma Enstitüsü Gıda Teknolojileri Bölüm Başkanı Ramazan Konak, “İncir, su, nişasta şeker ve fındıktan imal ettiğimiz incir lokumu, iyi saklandığı takdirde bir yıla kadar sağlıklı şekilde tazeliğini koruyabilme özelliğe sahip. 45 kilo incirden 100 kilo incir lokumu elde edilebiliyor. İçerisinde yüzde 10 fındık bulunuyor. 500 gramlık paketler halinde 12.5 liradan satışa sunuyoruz” dedi.
İncir lokumuyla sektöre öncülük ettiklerini ifade eden İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Selim Arpacı ise bu proje gibi incirle ilgili şu an 23 projelerinin daha olduğunu aktardı.