Lokantalar için AB standardı

Elif DEMİRCİ/İZMİR,(DHA)
18.10.2005 - 00:00 | Son Güncelleme:

AVRUPA Birliği’nin 3 Ekim’de, Türkiye ile müzakere kararı alması, uyulması gereken birçok kriteri de beraberinde getirdi.

Yeni açılacak lokantalarda, bebeklerin emzirileceği, çocukların temizliğinin yapılacağı çocuk odası ve çocuk tuvaleti bulunacak. Mutfak müşterilerin göreceği şekilde kurulacak. Tuvaletlerde sıcak su akacak. AB’ye tam üyeliğin yolunda, yeni düzenlenen, ‘İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğe’ göre, 1’inci sınıf lokantalarda ustalık belgesine sahip en az iki aşçı bulunacak. Mutfak, hazırlama, pişirme ve bulaşık yeri olmak üzere üç kısımdan oluşacak. Bulaşık için sıcak ve soğuk su tesisatı bulunacak. Giriş ve salon dahil bütün duvarlar, yağlı boya ya da benzeri maddeler ile boyanmış veya kaplanmış olacak. Isıtma, soğutma ve havalandırma kalorifer ya da klimayla yapılacak. Giriş ve salonun zemini ahşap parke, seramik veya mermer gibi kolay temizlenebilir maddeyle kaplanacak. İçki ve yemek servisi için yeterli sayıda tekerlekli servis masası bulunacak. Masa üstlerinde iyi cins örtü ve peçete olacak. Tabaklar tek tip aynı cins porselen ya da camdan çatal, kaşık, bıçak ise iyi cins paslanmaz çelikten olacak.
Etiketler:


EN ÇOK OKUNAN HABERLER

    Sayfa Başı