Lojistik sektörü gelecek vadediyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Lojistik sektörü gelecek vadediyor mu
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 13:30

Yeni teknolojilerin etkilediği sektörlerden lojistik sektörü iş hacmi ile gelecek vadeden iş kolları arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Taşımacılık yanı diğer adıyla lojistik sektörü artan bir ivme ile gelecek vadeden sektörler arasında girmeyi başarıyor. Dünyada genel olarak en gözde sektörler arasında yer alan lojistik, taşımacılık çeşitlerinin artması ve yeni teknolojilerin de taşımacılık sistemine entegre olması ile birlikte yaklaşık 10 trilyon gibi bir iş hacmi barındırıyor. Sektör ülkemizde de en fazla gelişim gösteren sektörler arasında yer almayı başardı.

Türkiye'de Lojistik

Ülkemizde 1980'li yıllarda temeli atılan lojistik sektörü 2000'li yıllarda atak yapmaya başlayarak önemli uluslararası firmalarla birlikte yol almaya başladı. Sektörün dinamiklerini önemli ölçüde etkileyen işbirlikleri ile ülkemizde taşımacılık alanında söz sahibi olan ülkeler arasına girdi.

Lojistik sektörünün gelişmesinde en önemli katkıyı ise ülkenin artan ithalat ve ihracat hacmi oluşturuyor. Özellikle büyük perakende şirketlerinin kurulması ve pazarda önemli bir yere gelmesi ile birlikte kaliteli lojistik hizmetine olan ihtiyaç da aynı oranda artış gösterdi. Dev hipermarketler ve perakende devleri daha hızlı ve kaliteli ürün yönetimi için etkin lojistik planlamasını yaygın hale getirmeye başladı.

Haberin Devamı

Ülkemizin Asya ile Avrupa kıtaları arasında köprü görevi görmesi de lojistik sektörünün ülkemizde gelişmesinde hayli etkili bir rol üstleniyor. Artan talebin doğru yönetilmesi ve ülkenin pek çok uluslararası firma için lojistik merkezi olarak görülmesi de artan lojistik faaliyetlerinde önemli noktalar olarak görülüyor.

Gençler için gelecek vadeden sektörlerden biri

Lojistik konusunda deneyimli ve nitelikli iş gücü yetiştirmek için çeşitli üniversiteler lojistik ve taşımacılık alanında yeni bölümler açıyor. Bu da gençlerin hayli yüksek bir potansiyele sahip olan sektöre yönelmeleri açısından iyi bir fırsat olarak görülebilir. Taşımacılık sektörünün önümüzdeki 10 yıl içerisinde istihdam oranını iki katına çıkaracağı ve iş hacminin de önemli ölçüde büyüme kaydedeceğini belirten uzmanlar sevkiyat süreçlerinde bilgili, takip yeteneği gelişmiş, ticaret ve taşımacılık alanında bilgi sahibi olan kişilerin bu sektörde önemli iş pozisyonları bulabileceğinin altını çiziyor.

Haberin Devamı

Tedarik yönetimi ve uluslararası taşımacılıkta ün yapmış firmaların da ülkemizde lojistik firmaları ile işbirliği yapacak olması lojistik sektörünün gelecek 10 yılda ülke ekonomisini şekillendiren sektörler arasında yer alacağını garantiliyor.

BAKMADAN GEÇME!