Lleyton Hewitt'in antrenörü görevi bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Lleyton Hewittin antrenörü görevi bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2007 13:50

Dünya klasmanının eski 1 numaralı ismi Avustralyalı raket Lleyton Hewitt'in antrenörü Roger Rasheed, görevi bıraktı. Rashead, "Bu, şimdiye kadar vermek zorunda kaldığım en zor karardı" dedi.

Bu ayın ortalarında başlayacak olan yılın ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık öncesi yaptığı açıklamayla büyük şok yaratan Rasheed, bu kararı alırken çok zorlandığını belirterek, “Bu, şimdiye kadar vermek zorunda kaldığım en zor karar oldu ancak başka seçeneğim olmadığını hissettim” dedi.

İçinde bulundukları durumda, istedikleri sonuçlara ulaşmanın imkansız olduğunu düşündüğünü kaydeden Rasheed, “Zamanlamanın çok da iyi olmadığını biliyorum ama bu kararı ertelememenin her ikimizi için de daha iyi olacağını hissettim. Hewitt hala Grand Slam kazanabilecek donanıma sahip, ancak benimle çalışırken değil. Bu ancak çevresinde ve aklında olumlu yönde bir değişiklik olursa gerçekleşebilir” diye konuştu.

Son olarak Adelaide Uluslararası Turnuvası'nda Rus Igor Kunitsyn'e yenilen Hewitt, antrenörü Rasheed ile bu maç sonrasında tartışmıştı.

Rasheed ve eşiyle bir aile gibi olduklarını dile getiren Hewitt ise, Rasheed'in bu kararı almasında kendisinin hiç pay sahibi olmadığını da vurguladı.

Yaklaşık 3 yıldır Rasheed ile birlikte çalışan Hewitt, bu süre içinde 1. sıradan 20. sıraya kadar geriledi.

Hewitt, 2001 yılında Avustralyalı Darren Cahill tarafından çalıştırıldığı dönemde ABD Açık'ta, 2002 yılında ise bir başka Avustralyalı antrenör Jason Stoltenberg ile çalışırken Wimbledon'da şampiyon olmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!