Liverpool'un en başarılısı seçildi

Güncelleme Tarihi:

Liverpoolun en başarılısı seçildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 13:30

Liverpool taraftarı Emre Can'ı en başarılı genç futbolcu seçti. Alman milli takımında da oynayan Emre gelişiminde Teknik Direktör Jürgen Klopp'un etkisinin büyük olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İKİ yıl önce Leverkusen'den Liverpool'a gitme kararı verdiğinde eleştirildi. İngiltere için erken olduğunu yazan futbol otoriteleri, Emre'nin Premierlig'de tutunamayacağı görüşünde birleşti. Yaşının genç olduğunu, İngiltere için yeteri kadar tecrübesi olmadığını gerekçe gösteren Alman futbol otoriteleri, Emre'in İngilizce bilmemesini de büyük eksiklik olarak gösterdi.

 ŞAMPİYONA ÖNCESİ MORAL OLDU

Emre ise tüm eleştirilere ve olumsuz görüşlere kulaklarını kapattı. Kendini futboluna verdi. İngilizce'sini geliştirdi. Takımının değişmezi oldu. Hatta jokeri.... Hem orta sahada hem de defansta verilen görevi eksiksiz yerine getirdi. Liverpool'daki performansıyla Alman Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw'ün gözüne girdi.

Milli takıma kadar yükseldi. Löw, Emre'yi Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın kadrosuna da dahil etti. Geçen hafta sonaeren Premierlig'i Liverpool 8. sırada bitirdi. Liverpool taraftarı arasında yapılan oylamayla her yıl geleneksel olarak 'yılın en genç futbolcusu' seçiliyor. Bu yıl İngiliz taraftarlar Emre'yi en iyi genç futbolcu seçti. Bu da Emre için Avrupa Şampiyonası öncesi büyük moral oldu. 

 KLOPP'UN KATKISI OLDU

Haberin Devamı

İngiltere'de ikinci sezonu geride bırakan 22 yaşındaki Emre, kendisindeki gelişimde Liverpool'un Alman Teknik Direktörü Jürgen Klopp'un büyük etkisinin bulunduğunu belirterek “Klopp genç futbolculara ne kadar güvenilmesi gerektiğini gösterdi.

Klopp ile birlikte genç futbolcular daha çok şans buldu. Klopp'a minnettarım. Bana, en çok  oynamak istediği mevki olan orta saada defansın önünde oynatarak güveni verdi” dedi.

İngiltere'de Alman futbolcularının sevildiğini belirten Emre “Taraftarlar Alman futbolcuları seviyor. Takım içinde de benim futbol stilim için futbolcu arkadaşlarım 'tipik Alman' değerlendirmesi yapıyor. Almanya'nın Dünya Şampiyonu olması İngiltere'de Alman futboluna ve futbolcularına bakışı değiştirdi” dedi. 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!