Liverpool vizeyi Marsilya’da aldı

Güncelleme Tarihi:

Liverpool vizeyi Marsilya’da aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2007 00:00

Porto bir üst tura grup lideri olarak çıkarken, temsilcimiz Beşiktaş Avrupa defterini kapattı.

Haberin Devamı

Porto - Beşiktaş maçının fotoğrafları için tıklayın

Yazarlardan Beşiktaş yorumu

Kırmızı beyazlılar, Marsilya’yı rakip sahada Gerrard, Torres, Kuyt ve Babbel’in golleriyle yıktı, Şampiyonlar Ligi’nde 2. tura kaldı, Marsilya’yı UEFA’ya yolladı.

A Grubu’nun diğer kritik mücadelesinde Liverpool, Marsilya’yı deplasmanda topa tutarak tur vizesini cebine indirdi ve adını ikinci tura yazdırdı: 4-0. Norveçli Terje Hauge’nin yönettiği Velodrome Stadı’ndaki karşılaşmaya fırtına gibi giren İngiliz devi, 4. dakikada gol perdesini açtı.

Bu dakikada Givet tarafından ceza alanında düşürülen Gerrard, takımına penaltı kazandırdı. Atışı kullanan bu futbolcunun vuruşunu kaleci çeldi, dönen topu tamamlayan Gerrard, Liverpool’u öne geçirdi.

Çekinerek gitti ama...

11. dakikada sahneye çıkan Fernando Torres, ilk yarının skorunu belirledi: 2-0. İkinci yarıya da hızlı bir giriş yapan İngiliz temsilcisi, dakikalar 48’i gösterdiğinde Dirk Kuyt’la farkı 3’e çıkardı. 90. dakikada da Ryan Babel son sözü söyledi: 4-0. Marsilya’nın ataklarını yerinde müdahalelerle savuşturan Liverpool, çekinerek gittiği Fransa’dan çok kolay bir galibiyet alarak ikinci tura yükseldi.

A Grubu’nda oynadığı ilk 3 maçında sadece 1 puan toplayan ve gruptan çıkamayacak gözüyle bakılan kırmızı beyazlılar, son 3 maçını kazasız atlatarak, lider Porto’yla birlikte son 16’ya kalmayı bildi. Sahasında aldığı yenilgiyle avucunun içine kadar gelen tur şansını tepen ve 7 puanda kalan Marsilya ise, bundan sonraki mücadelesine UEFA Kupası’nda devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!