Liverpool nostalji yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Liverpool nostalji yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2006 10:28

Haberin Devamı

2004-2005 sezonu Devler Ligi finalinde, Milan ile İstanbul'da oynayan Liverpool, şimdi kaderin bir cilvesi olarak, G.Saray ile bu kez Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşacak. Ülkesinde tam 18 kez lig şampiyonluğuna ulaşan kırmızı beyazlıların müzesinde ayrıca 4 Şampiyon Kulüpler Kupası, 3 Süper Kupa ve 3 UEFA Kupası yer alıyor. İspanyol Rafael Benitez'in çalıştırdığı Liverpool maçlarını 45 bin kişilik Anfield Road Stadı'nda oynuyor.

Ligi 3. bitirdiğinden Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turuna katılan İngiliz ekibi İsrail'in Maccabi Hayfa takımını 2-1 ve 1-1'lik skorlarla zor da olsa eledi. Geçen yılki kadrosundan golcü futbolcuları Morientes ve Cisse'yi gönderen Liverpool, Valencia'dan Fabio Aurelio, Birmingham'dan Pennant, Blackburn'den Bellamy ve Feyenoord'dan Kuyt'u transfer etti. Liverpool, ligde oynadığı tek maçta Sheffield United ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. G.Saray ile Liverpool 2001-2002 sezonunda da Şampiyonlar Ligi'nde aynı gruba düşmüş, İstanbul'da 1-1, Liverpool'da 0-0 berabere kalmışlardı.

Haberin Devamı

PSV, Gerets'in yabancısı değil

ŞAMPİYONLAR
Ligi'nde geçen sezon F.Bahçe ile aynı grupta yer alan ve İstanbul'da oynadığı maçı 3-0 kaybedip, sahasında 2-0 kazanan PSV Eindhoven ikinci sırayı alarak, 2.tura çıkmıştı. 2. turda Lyon'a elenen Hollanda ekibi kendi liginde ise şampiyonluğa ulaşmıştı.

G.Saray Teknik Direktörü Erik Gerets'in uzun yıllar formasını giydiği PSV Eindhoven'ın müzesinde 1 Şampiyonlar Kulüpler, 1 de UEFA Kupası bulunuyor. Teknik direktörlüğünü Ronald Koeman'ın yaptığı kırmızı beyazlılar lige 3-1'lik NEC Nijmegen galibiyetiyle başladı. Geçen yılki kadrosunu büyük oranda koruyan PSV, kura çekiminden birkaç saat önce golcü futbolcusu Jan Vennegoor of Hesselink'i Celtic'e sattı. Brezilyalı milli kaleci Gomes, Hollandalı Reizeger, Cocu, Perulu Farfan, Fildişi'li Kone ve Avustralyalı Colina yıldız futbolcuları. Maçlarını Eindhoven'daki 36 bin 500 kişilik Philips Stadı'nda oynuyor. 19 lig şampiyonluğu kazanan PSV, Şampiyonlar Ligi'nin 2001-2002 sezonunda da G.Saray ile aynı grupta yer almıştı. G.Saray İstanbul'daki maçı 2-0 kazanmış, deplasmanda ise 3-1 kaybetmişti.

Haberin Devamı

Bordeaux ile ilk randevu

C
Grubu'na üçüncü torbadan giren Fransız temsilcisi Bordeaux, geçen sezon ligi ikinci bitirdiği için Devler Ligi'ne doğrudan katılma hakkı elde etti. Ülkesinde şampiyonlukta Lyon'u zorlayabilecek tek takım olarak görülen Bordeaux, rakibiyle geçtiğimiz hafta sahasında oynadığı lig maçını 2-1 kaybetti. Ligdeki diğer iki karşılaşmasını kazanan Bordeaux 3 maçta topladığı 6 puanla 5. sırada bulunuyor.

Daha önce G.Saray ile hiç eşleşmeyen Fransız ekibinin teknik direktörlüğünü Brezilyalı çalıştırıcı Ricardo Gomes yapıyor. Kaleci Rame, orta sahada "Yeni Tigana" diye adlandırılan Mavuba ve hücumda Darcheville takımın yıldızları olarak göze çarpıyor. Mazisi 1881 yılına dek uzanan Bordeaux maçlarını 35 bin 200 kişi kapasiteli Chaban Delmas Stadı'nda oynuyor. Müzesinde 5 lig şampiyonluğu ve 1 Intertoto Kupası bulunan Bordeaux'nun kadrosunda, 1 Brezilyalı, 1 Arjantinli, 1 Portekizli, 1 Faslı, 1 Tunuslu, 1 Beninli ve 1 de Rus olmak üzere 7 yabancı futbolcu var.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!